Infofinanciar > Info > AFM a dat startul pentru 2024. Anunț pentru românii interesați de panourile fotovoltaice
Info

AFM a dat startul pentru 2024. Anunț pentru românii interesați de panourile fotovoltaice

panouri solare
Sursa foto: hotnews.ro

O veste proaspătă pentru românii interesați de instalarea panourilor fotovoltaice. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va demara în acest an o nouă rundă de înscrieri în programul destinat montării sistemelor fotovoltaice. O rundă pentru unitățile de cult, instituțiile publice și entitățile non-profit din domeniul asistenței sociale.

Conform declarațiilor AFM, sesiunea de înscrieri va începe la data de 17 iunie 2024, ora 10:00, și va continua până în 19 iulie sau până când bugetul alocat va fi epuizat.

Anunț pentru românii interesați de panourile fotovoltaice

Cererile de participare trebuie depuse prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul www.afm.ro. Bugetul alocat pentru finanțarea acestei sesiuni în anul 2024 este de 250 de milioane de lei. Numărul de cereri acceptate în aplicație este limitat la de două ori bugetul total al programului.

În cadrul unei sesiuni de înscriere, un solicitant poate depune o singură cerere pentru un singur imobil. AFM precizează că într-o sesiune poate fi aprobată doar o singură cerere de finanțare depusă de către un solicitant.

Suma maximă a finanțării este de 1.000.000 de lei și este acordată în proporție de 100% din costurile eligibile. Această sumă reprezintă finanțarea maximă care poate fi obținută și corespunde unei puteri maxime instalate de 200 kW. AFM a aprobat lista cu cei 49.311 de beneficiari ai programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Persoane fizice, conform unui comunicat.

AFM a dat startul pentru 2024.

,,Aşa cum am promis săptămâna trecută, astăzi, a fost aprobată de către Administrația Fondului pentru Mediu o listă cu 49.331 de beneficiari ai Programului Casa Verde Fotovoltaice. Persoane fizice care depuseseră dosarele în sesiunea 2023.

În acest moment, instalatorii pot demara procedurile de instalare a panourilor fotovoltaice pentru toate persoanele fizice care au fost declarate eligibile. Avem un buget record de 2 miliarde de lei şi ne dorim pentru 2024 condiții mai flexibile de participare care să îl facă mai accesibil. Să permită mai multor persoane să se alăture inițiativei de producție de energie verde”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

În programul ,,Stații de reîncărcare cu putere normală”, a fost anunțată publicarea unei noi liste ce cuprinde 76 de dosare acceptate, însumând aproximativ 75 de milioane de lei, conform dailybusiness.ro.