Infofinanciar > Info > Sprijin pentru companiile românești. Sebastian Burduja: „Știu că întotdeauna voi susţine punctul lor de vedere”
Info

Sprijin pentru companiile românești. Sebastian Burduja: „Știu că întotdeauna voi susţine punctul lor de vedere”

sebastian burduja revoluția energetică (sursă foto: stiripescurt.ro)
Sursa foto Arhiva companiei

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis faptul că susține companiile românești. Acesta a transmis faptul că atragerea dividendelor la buget lasă companii fără resurse de investiții. Mai mult oficialul a transmis faptul că aceste acțiuni fac rău pe termen lung României.

„Adică, sigur, contabil, poate ne vom închide mai bine la finalul acestui an, dar în perspectiva a 2 – 3 – 5 – 10 ani nu vom reuşi să facem aceste proiecte de investiţii. Şi colegii mei din aceste companii importante ale statului român, şi nu sunt doar ale statului român, sunt companii listate, ştiu că întotdeauna voi susţine punctul lor de vedere”, a transmis Burduja.

Ministrul Energiei a punctat și faptul că sumele de la dividende sunt vitale pentru realizarea proiectelor de miliarde de euro, conform economica.net.

„Nu poţi să faci proiecte de miliarde de euro şi să nu te bazezi pe dividendele care de fapt ar trebui să-ţi aparţină. Mai mult, trebuie să ridici finanţări pe pieţele internaţionale, trebuie să ai un dialog cu marile bănci de investiţii, şi nu poţi să te duci să spui: ‘Ştiţi, Ministerul de Finanţe anul acesta a hotărât că de fapt trebuie să dau 80% din dividende şi nu 50% sau 30%’”, a susținut acesta.