Infofinanciar > Info > Spitalele din Brașov, dotate cu echipamente performante împotriva incendiilor! Care este investiția și sursa ei
Info

Spitalele din Brașov, dotate cu echipamente performante împotriva incendiilor! Care este investiția și sursa ei

Incendiu - sursa foto - monitorulcj.ro
Sursa foto - monitorulcj.ro

În ultima vreme România a arătat cât de ușor pot fi distruse spitale sau anumite secții din centrele sanitare. Este ironic că fix într-un loc în care oamenii vin să se trateze, pot fi „victima” unui incendiu. De obicei, acest lucru se întâmplă din cauza unor erori de tip tehnic, care nu permit ca incendiul să fie anunțat la timp. Brașovul, după ce a văzut cele mai recente situații de acest gen, a decis că este nevoie de o schimbare.

Astfel, potrivit publicației G4Media, județul Brașov a fost ales pentru a primi finanțare. Proiectul prin care se vor primi banii se numește Programul Operațional Infrastructura Mare.

Ce sumă de bani oferă acest program

Conform sursei citate anterior, în total, este vorba despre suma de 4.475.676 de lei sau, traducând în euro, 904.853. Din acești bani, totalul valorii eligibile este de 750.000 de euro sau 3.709.725 de lei. Restul de bani până la suma totală, mai precis cei 154.873 de euro (765.951 de lei, dacă se face transformarea) o să fie din partea bugetului local, care va suporta această cheltuială.

Ca un spital să aibă un sistem de securitate extrem de bun în caz de incendiu, este nevoie de aparate noi, care să funcționeze bine și pe o arie mare de acțiune. Astfel, potrivit G4Media, acest proiect va consta în montare unor aparate care vor detecta și vor trimite semnale de alarme la incendiu. De asemenea, potrivit sursei precizate anterior, vor fi instalate și diverse sisteme care vor indica atunci când nivelul concentrației de oxigen din atmosferă va trece peste limitele care sunt admise, trimițând un semnal atunci când acest lucru o să se întâmple. Desigur, și la nivelul procesului de ventilare, dar și la infrastructura de tip electric se vor face lucrări prin care aceste două lucruri vor fi aduse la standarde actuale.

Scopul proiectului

Conform sursei menționate pe parcurs, Programul Operațional Infrastructura Mare este un proiect care are ca scop următorul lucru: să dezvolte sistemele de protecție în caz de incendiu în interiorul spitalelor care folosesc substanțe lichide în scopuri medicale și care provin de la administrația județeană. Intervalul de timp în care acest proiect o să fie implementat a început deja din luna decembrie a anului 2021, urmând să fie gata peste un an, în iunie 2023. Mai exact, este vorba despre o perioadă de 19 luni.

Astfel, prin banii obținuți din acest proiect, dar și prin suma de bani pe care o asigură Consiliul Județean Brașov, spitalele din această zonă vor deveni un loc mult mai sigur, în care incendiile vor putea fi controlate și „exterminate” din timp. România nu mai are nevoie de situații de acest gen, iar inițiativele cum sunt acest proiect sunt de ajutor, pentru că spitalele din țara noastră, multe dintre ele, au probleme la nivel de infrastructură și dotări.