Infofinanciar > Info > „Șosetuță” ne ia de proști! Cum a lăsat oamenii să circule pe un pod inaugurat, dar nerecepționat de Consiliul Județean
Info

„Șosetuță” ne ia de proști! Cum a lăsat oamenii să circule pe un pod inaugurat, dar nerecepționat de Consiliul Județean

pod
Credit imagine: hotnews.ro

Podul de la Luţca, peste râul Siret, care s-a prăbuşit joi, nu era recepţionat de Consiliul Judeţean Neamţ, a precizat preşedintele CJ, Ionel Arsene.

Arsene a arătat că rezultatele testului au confirmat că structura podului a avut un comportament normal şi că podul poate fi folosit în condiţii de siguranţă.

„Până la recepţie, care nu a fost finalizată, urmau a fi executate alte noi teste şi probe, care să confirme rezultatele testului de greutate. Recepţia nu a fost finalizată de către Consiliul Judeţean Neamţ, podul fiind încă în administrarea constructorului. Pentru finalizarea recepţiei urmau a fi executate alte noi teste şi probe, care să confirme rezultatele testului de greutate. Constructorul, proiectantul şi cei care au dat soluţiile tehnice răspund de starea podului. Va fi efectuată o anchetă, pentru a afla dacă soluţia tehnică a fost bună şi dacă firma care a executat lucrările a respectat soluţiile din proiectul tehnic. În baza concluziilor anchetei, vinovaţii de acest incident vor suporta consecinţele”, a declarat preşedintele CJ Neamţ.

Fuga de responsabilitate

Același Ionel Arsene declara în momentul inaugurării podului că: “„Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”, spunea șeful CJ când podul a fost dat în folosință.

Mai mult de atât, proiectul a fost chiar lăudat și I s-a garantat o rezistență sub o greutate de 340 de tone. Aceste asigurări au fost date de același Ionel Arsene, care în momentul de față fuge cu nerușinare de responsabilitatea acestui eșec.

În urma declarațiilor acestuia, cum că podul nu ar fi fost recepționat de Consiliul Județean Neamț, apare întrebarea, “Cine i-a lăsat pe acei oameni să folosească podul?”, pod care repet a fost inaugurat în toamna anului trecut.

Joi, în jurul orei 14,00, podul care traversează râul Siret pe DJ 207 A, dintre localităţile Luţca şi Sagna, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion cu nisip şi o autoutilitară.

Şoferul autocamionului, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost rănit uşor, fiind transportat la spital.