Infofinanciar > Info > Sorin Oprescu: condamnat și de negăsit! Unde a dispărut fostul primar al capitalei și cine sunt ceilalți condamnați în dosar
Info

Sorin Oprescu: condamnat și de negăsit! Unde a dispărut fostul primar al capitalei și cine sunt ceilalți condamnați în dosar

Sorin Oprescu - sursa foto - gds.ro
Sursa foto - gds.ro

Sorin Oprescu a fugit din țară de acum două săptămâni. Este foarte posibil ca acesta să fie în Austria, țară în care trăiește fiul lui, totuși, aici ar putea fi prea ușor de găsit și este puțin probabil ca el să nu știe acest aspect. Fostul primar al Bucureștiului a părăsit țara prin vama de la Giurgiu.

Conform g4media.ro, acesta nu a fost găsit de către polițiști la niciuna dintre reședințele lui din capitală sau din județul Ilfov. Polițiștii nu au vrut să dea declarații despre acest lucru.

Sorin Oprescu a primit o pedeapsă în cuantum de 10 ani și 8 luni de detenție. 13 mai a fost data fixată de către Curtea de Apel pentru termenul de pronunțare a deciziei finale în dosarul în care fostul edil al Bucureștiului a fost condamnat, inițial, la 5 ani și 4 luni de închisoare în regim de executare. Infracțiunile săvârșite de acesta sunt: constituirea unui grup infracțional de tip organizat, luare de mită și abuz în serviciu.

Fostului primar al Bucureștiului i-au fost confiscate de către autorități proprietățile de pe strada Herăstrău și cea de la Ciolpani din Ilfov. De asemenea, au fost luate și sume în valoare de 102.000 lei și 9.400 de euro.

Celelalte persoane care au primit condamnări alături de Sorin Oprescu

În cadrul aceluiași dosar au fost condamnate și alte persoane. Popa Bogdan Cornel este una dintre ele. Fostul director din Primăria București a primit o pedeapsă de 11 ani și luni de închisoare. Cristian Stanca, un fost șofer al lui Sorin Oprescu, a primit o condamnare la 7 ani și 2 luni de închisoare. Mircea Octavian Constantinescu, fost director al Direcției economice al Primăriei Generale și a primit o condamnare la închisoare de 6 ani și 10 luni. Fostul director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, și anume Ruxandra Avasiloae a primit o condamnare de 2 ani și 10 luni de detenție cu suspendare. Florin Șupeală, un fost director al aceluiași centru a primit o pedeapsă de 4 ani.

În total, Completul de la Curtea de Apel București a dat condamnări la închisoare care, împreună, sunt în total de 63 de ani pentru toți cei care sunt inculpați. Toți au fost acuzați că au săvârșit aceeași infracțiune: formare unei grupări infracționale care oferea contractele din bani publici pe șpagă.