Infofinanciar > Info > Polițisti prinși cu „pantalonii în vine”! Cum a reușit un deținut de la penitenciarul Rahova să evadeze
Info

Polițisti prinși cu „pantalonii în vine”! Cum a reușit un deținut de la penitenciarul Rahova să evadeze

Politia romana
Credit imagine: gazetadesud.ro

Anchetă în spatele pereților de la penitenciarul Rahova. Aceasta a fost demarată în urma evadării unui deținut în vârstă de 23 de ani, care a reușit să scape din ochii polițiștilor în timp ce era internat la Spitalul Bagdasar Arseni.

Ancheta a fost desfășurată în ideea de a afla ce făceau cei doi polițiști în momentul în care tânărul a reușit să fugă.

Potrivit surselor judiciare, se pare că cei doi agenți însărcinați cu paza tânărului au fost prinși cu pantalonii în vine. Aceștia s-au dus la baie în același timp, iar deținutul a profitat de momentul de neatenție al polițiștilor și s-a făcut nevăzut.

În momentul în care a ieșit pe poarta spitalului, deținutul era îmbrăcat într-un halat de medic și cu mască chirurgicală pe față.

Deținut evadat

Adrian Constantin Dincă, condamnat definitiv la 23 de ani și 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, clasat în regim maximă siguranță, a evadat marți din Spitalul „Bagdasar Arseni” din București, unde se afla internat pentru investigații medicale.

La momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb și mască chirurgicală și purta adidași de culoare neagră cu talpă albă.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea Secției 15 și 26 Poliție, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secția Urmăriri din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanțele procedurii evenimentului”, a declarat inspectorul de poliție penitenciară Raluca Gheorghe, purtător de cuvânt la Penitenciarul București-Rahova.

Părăsirea de sub escortă fără autorizare este asimilată evadării și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.