Infofinanciar > Info > Sondaj bestjobs: De ce le este angajaților români cel mai frică în preajma Halloween-ului?
Info

Sondaj bestjobs: De ce le este angajaților români cel mai frică în preajma Halloween-ului?

program mai scurt
Sursa foto: arhiva companiei

Având în vedere că zilele acestea se sărbătorește Halloween-ul, reprezentanții platformei de recrutare bestjobs i-au întrebat pe angajații români care este lucrul de care se tem cel mai tare, în privința locului de muncă. O mare parte dintre aceștia a declarat că ceea ce îi sperie este o posibilă restructurare a companiei, care s-ar putea încheia cu concedieri (36%).

Mai apoi, o altă mare parte dintre angajați a declarat că este temătoare cu privire la scăderea salarială (27%). Alte lucruri de care s-au declarat angajații speriați sunt creșterea volumului de muncă (23%) sau lipsa de fonduri pentru prime sau cadouri de Crăciun (21%).

În continuare, pe lista temerilor se mai regăsesc și o posibilă criză economică ce ar afecta veniturile companiei pentru care lucrează (18%), creșterea obiectivelor țintelor impuse de conducere (13%) sau numirea unor șefi mai duri (10%).

Fricile angajaților

Cea mai înfricoșătoare sărbătoare a anului îi prinde pe angajații români cu coșmaruri la locul de muncă. Printre acestea se numără un salariu „fantomă” (35%), șefii „de coșmar” (15%), colegii „horror” (13%), programul de lucru „înfiorător” (12%), o activitate „de-și blesteamă zilele… de lucru” (9%) sau demisia colegului/colegei „de suferință” (4%).

În ceea ce privește activitatea de zi cu zi, respondenții sondajului bestjobs spun că cel mai adesea le dau fiori pe șira spinării call-urile interminabile (28%), ședințele individuale cu șefii (25%), prezentările live în fața colegilor (11%) sau deadline-urile foarte strânse (7%). Alți 4% dintre angajații intervievați au spus că zilele în care trebuie să-și părăsească biroul de acasă și să lucreze de la sediul companiei le provoacă spaimă.

Sărbătoarea Halloween-ului

Halloween-ul nu este o sărbătoare foarte populară în rândul companiilor românești. Doar 5% dintre angajatori organizează o petrecere cu această temă, deși peste 70% dintre angajați sunt de părere că, reunindu-se cu această ocazie relaxată, atmosfera în echipă s-ar îmbunătăți.

Provocați să aleagă în ce s-ar costuma dacă ar participa la o petrecere de Halloween la birou, respondenții sondajului bestjobs au ales ca personaje pe șefii lor (41%), o personalitate din istorie (13%), un personaj dintr-un film de groază (9%) sau chiar într-un inspector al unei autorități a statului (7%). Sondajul bestjobs a fost realizat în luna octombrie, pe un eșantion de 743 de utilizatori de internet, se arată într-un comunicat de presă al companiei bestjobs.

Despre Halloween

Halloween este o sărbătoare celebrată în fiecare an pe 31 octombrie. Halloween 2023 va avea loc marți, 31 octombrie. Tradiția își are originea în vechiul festival celtic Samhain. Atunci oamenii aprindeau focuri de tabără și purtau costume pentru a alunga fantomele. În secolul al VIII-lea, Papa Grigore al III-lea a desemnat ziua de 1 noiembrie ca fiind un moment de cinstire a tuturor sfinților. Curând, Ziua Tuturor Sfinților a încorporat unele dintre tradițiile din Samhain. Seara de dinainte era cunoscută sub numele de All Hallows Eve, iar mai târziu Halloween. În timp, Halloween a evoluat într-o zi de activități precum „trick-or-treating”, sculptarea de felinare, adunări festive, îmbrăcarea de costume și mâncarea de dulciuri, arată history.com