Infofinanciar > Lumea la zi > Social media, sursa vitală de conectare pentru tineri. De la ce vârsta ar trebui aceasta utilizată de către adolescenți
Lumea la zi

Social media, sursa vitală de conectare pentru tineri. De la ce vârsta ar trebui aceasta utilizată de către adolescenți

Social media sursa foto dreamstime.com
Sursa foto: dreamstime.com

În Congres, senatorul Josh Hawley, republican din Moody’s, a făcut presiuni pentru a crește vârsta minimă de utilizare a rețelelor sociale la 16 ani. Un editorialist și o mamă din Wall Street Journal a sugerat că părinții nu ar trebui să le permită copiilor lor să aibă social media până când aceștia nu împlinesc cel puțin 16 ani.

„Da, social media poate fi o sursă vitală de conectare pentru tineri. Dar, până când un studiu important nu va dovedi contrariul, aspectele negative par să fie mai importante decât cele pozitive pentru adolescenții mai tineri”, a scris Julie Jargon, editorialist la Wall Street Journal.

Până la 16 ani departe de social media

„Aceeași știință care ne spune că puștii sub 16 ani nu ar trebui să conducă autovehicule sugerează, de asemenea, că ar trebui probabil să stea departe de TikTok, Instagram și Snapchat”, a spus Jargon, citând cercetări științifice care arată că cortexul prefrontal al creierului „nu se dezvoltă complet până în jurul vârstei de 25 de ani” . Dar, la 16 ani, psihiatrul Carl Marci de la Spitalul General din Massachusetts i-a spus lui Jargon, „cortexul prefrontal începe să recupereze”.

De asemenea, Jargon a susținut că doar faptul că ai 16 ani nu ar trebui să însemne nici libertatea completă de a scăpa de îndrumarea părinților atunci când folosești social media.

„A avea 16 ani nu înseamnă nici a fi complet liber pe social media; la urma urmei, nu îi punem pe șosele fără educație rutieră și fără permis de conducere”, a spus aceasta.

Ea a sugerat ca părinții să aibă „conversații continue cu copiii lor despre conținutul pe care îl văd” și să limiteze „social media copiilor în anumite ore, astfel încât să nu interfereze cu somnul și activitatea lor fizică”.

Social media, mult mai importantă decât votul pentru țară

Chirurgul general Vivek Murthy, numit de Biden, a declarat, de asemenea, că 13 ani este o vârstă prea fragedă și riscantă pentru ca părinții să le permită copiilor lor să folosească social media.

„Începutul adolescenței este o perioadă deosebit de riscantă în timpul unei etape vulnerabile de dezvoltare a creierului. Copiii sunt mult mai sensibili la presiunea colegilor, la opinii și la comparații”, a declarat Murthy pentru Wall Street Journal.

Aceasta nu este prima dată când Murthy, numit de Joe Biden, se pronunță împotriva utilizării social media la copiii de 13 ani și mai mici.

„Eu, personal, pe baza datelor pe care le-am văzut, cred că 13 ani este prea devreme”, a declarat Murthy în februarie.

Murthy a mai spus că mulți copii au dificultăți în a ține pasul în mediul „distorsionat” al social media: „Este o perioadă în care este foarte important să fim atenți la ceea ce se întâmplă în modul în care ei se gândesc la propria lor valoare de sine și la relațiile lor, iar mediul distorsionat și adesea distorsionat al social media face adesea un deserviciu multora dintre acești copii”, conform foxnews.com.

În Congres, senatorul Josh Hawley, republican din Moody’s, a făcut presiuni pentru a crește vârsta minimă de utilizare a rețelelor sociale la 16 ani.

Proiectul de lege al lui Hawley, intitulat Making Age-Verification Technology Uniform, Robust, and Effective Act (MATURE Act), ar impune o vârstă minimă de 16 ani pentru toți utilizatorii de social media, împiedicând platformele să ofere conturi celor care nu îndeplinesc pragul de vârstă.