Infofinanciar > Lumea la zi > Situația de pe front. Israelul a atacat Gaza și Hezbollah din Liban
Lumea la zi

Situația de pe front. Israelul a atacat Gaza și Hezbollah din Liban

Israel si Fasia Gaza Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

Israelul s-a trezit duminică în stare de șoc. Luptătorii Hamas au ucis sute de israelieni și au răpit un număr necunoscut de prizonieri în Gaza. A fost declanșat un război care risca să se extindă. În același timp, Israelul a lovit o țintă a miliției Hezbollah în sudul Libanului.

Atacurile aeriene israeliene au lovit Gaza peste noapte. Atacurile au ucis peste 300 de palestinieni. De asemenea, au distrus clădiri, tuneluri și casele oficialilor Hamas. Premierul Benjamin Netanyahu a promis „răzbunare puternică pentru această zi ticăloasă”.

În sudul Israelului, bărbați înarmați ai Hamas încă se luptau cu forțele de securitate israeliene în mai multe locuri, la 24 de ore de la incursiunea lor din primele ore ale zilei de sâmbătă, au declarat ambele părți. Din Gaza au fost trase mai multe rachete, declanșând sirenele de raid aerian.

„Vom ataca Hamas cu severitate și acest lucru va fi de durată”, a declarat un purtător de cuvânt militar în cadrul unui briefing cu reporterii.

Avioanele au reluat loviturile asupra Gaza în cursul dimineții. Trupele efectuau operațiuni de curățare în jurul enclavei blocate, inclusiv la o bază militară din zona Zikim, care a fost invadată sâmbătă, conform reuters.com.