Infofinanciar > Info > Nou sistem de propulsie electrificat pe DS 3 și DS 4. Confort în stil franțuzesc fără încărcare
Info

Nou sistem de propulsie electrificat pe DS 3 și DS 4. Confort în stil franțuzesc fără încărcare

DS3, Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

2024 este anul în care tranziția energetică se accelerează pentru DS Automobiles. Înaintea lansării unor modele inovatoare 100% electrice, marca prezintă noi opțiuni electrificate pentru DS 3 și DS 4.

Cu HYBRID, clienții DS Automobiles pot profita de tehnologia hibrid cu autoîncărcare. În comparație cu un motor pe benzină, aceasta este mai avantajoasă în ceea ce privește confortul și eficiența energetică, precum și costurile de funcționare.

Sistemul elimină, de asemenea, necesitatea de încărcare. Gestionarea bateriei este complet automatizată, încărcându-se și descărcându-se în funcție de modul de condus, fără să fie necesară conectarea la priză.

Confortul tehnologiei perfecte

Pornești în liniște folosind doar energie electrică, rulând fără emisii de CO2, în timp ce motorul pe benzină contribuie dacă este nevoie de mai multă putere: HYBRID combină două energii diferite pentru confort remarcabil și eficiență extraordinară.

Opțiunea de a rula doar cu motorul electric permite o funcționare extrem de silențioasă, alături de confort inegalabil și o rulare extrem de cursivă. Pentru o călătorie urbană de câțiva kilometri, HYBRID face posibilă rularea electrică pentru mai mult de 50% din durata călătoriei, cu un beneficiu de până la 40% în ceea ce privește consumul de combustibil.

Pe șosea, combinația dintre benzină și energie electrică aduce eficiență și flexibilitate. Motorul electric oferă cuplu suplimentar la turații mici și, în cazul unei accelerări puternice, o creștere a puterii care îți permite să te bucuri de mai multă performanță cu un consum redus de combustibil.

Sistemul funcționează pe cont propriu

Sistemul HYBRID este conceput pentru a funcționa pe cont propriu. Bateria se încarcă automat în timpul condusului, datorită motorului pe benzină, fără să fie necesară conectarea vreunui cablu sau așteptarea. Deoarece fazele de decelerare sunt controlate automat pentru recuperarea energiei, utilizarea sistemului de frânare mecanică este, de asemenea, considerabil atenuată, cu o reducere a emisiilor de particule fine.

Funcționarea silențioasă în oraș este în beneficiul mediului și al locuitorilor din zonă. Pentru siguranța pietonilor, un zgomot ușor (AVAS) este emis atunci când mașina trece pe lângă ei cu o viteză de până la 30 km/h.

În comparație cu DS 3 PureTech 130 Automatic, în ciclul combinat de omologare WLTP, aceste progrese se traduc printr-un câștig de aproape 20% în termeni de eficiență (1,2 litri de combustibil mai puțin necesari pentru a parcurge 100 de kilometri) și o reducere de 27 de grame de CO2 pe kilometru (sau 19%), ajungând la 112 grame de CO2 pe kilometru. În oraș, reducerea consumului este de până la 38%.

Pentru DS 4, economiile pot fi de până la 16% la consumul de combustibil față de ciclul de omologare combinat WLTP (1,1 litri de combustibil mai puțin necesari pentru a parcurge 100 de kilometri), cu o reducere de 15% a emisiilor de CO2, adică o reducere de 21 de grame, până la un minim de 116 grame de CO2 pe kilometru. În oraș, reducerea consumului este de până la 39%. 

Montate sub capotă și în podea, componentele HYBRID nu afectează caracterul practic și capacitatea portbagajului, care sunt identice cu cele ale unei versiuni pe benzină. 

Hibrid cu autoîncărcare pentru confort maxim

Opțiunea HYBRID este alcătuită dintr-un motor pe benzină de 136 CP/230 Nm cuplat la o transmisie automată nouă cu dublu ambreiaj și șase trepte, care integrează un motor electric de 21 kW (28 CP) și 55 Nm. O baterie litiu-ion NMC de 0,9 kWh alimentează sistemul electric cu reîncărcare automată.

Motorul pe benzină este o evoluție majoră a ofertei anterioare, cu o dezvoltare specială pentru sistemul HYBRID. Cu trei cilindri și 1199 cmc, dezvoltă 136 CP, cu un cuplu motor de 230 Nm de la 1750 rpm. Această versiune nouă funcționează pe baza ciclului Miller, care asigură eficiență termodinamică mai mare și, prin urmare, reducerea semnificativă a consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. De asemenea, motorul este echipat cu un lanț de distribuție nou și un turbocompresor nou cu geometrie variabilă pentru maximizarea sustenabilității și a capacității de reacție la turații scăzute.

Ajunge la 100 km/h mai rapid

Motorul electric sincron cu magneți permanenți este integrat în noua transmisie e-DCS6 cu șase trepte și dublu ambreiaj. Cu o putere de 21 kW (28 CP) și un cuplu maxim de 55 Nm, acesta poate funcționa doar cu energie electrică la viteze mici și în condiții de sarcină moderată. În timpul decelerării, motorul electric acționează ca un generator pentru recuperarea energiei cinetice și alimentarea bateriei de 0,9 kWh situată sub podea. De asemenea, sistemul furnizează cu ușurință energie pentru pornirea motorului pe benzină.

Transmisia e-DCS6 contribuie și ea la confortul și eficiența sistemului HYBRID. Limitând pauzele de cuplu, oferă senzația unei deplasări foarte line. Motorul electric, invertorul și calculatorul sunt integrate în aceasta pentru economie de spațiu și masă.

Pentru DS 3, timpul de la 0 la 100 km/h este cu 1,2 secunde mai rapid, ajungând la 8,4 secunde, iar timpul pe 1.000 de metri cu pornire de pe loc este redus cu 1,1 secunde, ajungând la 29,7 secunde, în comparație cu motorul PureTech 130 Automatic.

Performanțele lui DS 4 sunt, de asemenea, îmbunătățite în comparație cu motorul PureTech 130 Automatic, cu un timp 0-100 km/h de 10,4 secunde (cu 1,2 secunde mai rapid) și timpul pe 1.000 de metri cu pornire de pe loc este de 31,7 secunde (-1,3 secunde).

Ajutoare pentru maximizarea eficienței

Crește eficiența la volan, deoarece trecerea de la un motor la altul este imperceptibilă, indicatorul de viteză devine albastru când se rulează doar cu energie electrică. Pe ecranul digital al instrumentelor de bord, fluxul de energie poate fi afișat, împreună cu nivelul de încărcare a bateriei și starea de funcționare a acesteia, prin intermediul unui contor de putere. Procentul distanței parcurse doar cu energie electrică este afișat de computerul de bord și, de asemenea, la finalul călătoriei.

DS 4 HYBRID va fi disponibil în noile versiuni PALLAS și ÉTOILE

DS 4 HYBRID inaugurează noile caracteristici oferite de DS Automobiles în 2024. Noua gamă este alcătuită din două niveluri de echipare, PALLAS și ÉTOILE, fiecare dintre acestea primind două pachete de opțiuni care le diferențiază. Designul exterior, identic pentru ambele, cu aripi DS și evacuări în negru lucios, se remarcă prin jantele speciale de 19.

PALLAS prezintă un interior cu tapițerie Diamond Tungsten din stofă neagră DS Canvas cu un model nou de cusături pe pernă și spătar. Confortul în habitaclu este garantat de geamurile laterale laminate acustic în partea din față și de sistemul Clean Cabin cu „Air Quality“, care însoțește aerul condiționat automat cu două zone.

Tehnologia constă în sistemul adaptiv de control al vitezei de croazieră cu Stop & Go, avertizare la părăsirea benzii de rulare și senzori de parcare față și spate, plus cameră video pentru marșarier.

Interiorul noului DS 4

Cu ÉTOILE, DS 4 HYBRID oferă două variante de interior, în negru Alcantara® şi cusături noi, cu tapițerie tip „curea de ceas“ din piele Nappa Criollo Brown şi scaune încălzite. Echiparea include scaune cu acționare electrică, sistemul de infodivertisment DS IRIS cu DS SMART TOUCH și DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY. Pentru stil, confort și siguranță, DS 4 HYBRID ÉTOILE include farurile DS MATRIX LED VISION, geamurile spate fumurii cu geamuri laterale laminate acustic, precum și pachetul de detectare a traficului din spate.

Sunt disponibile două pachete de opțiuni: „Comfort“ și „Tech“ pentru PALLAS, „Absolute Comfort“ și „Absolute Tech“ pentru ÉTOILE. Aceste pachete îți permit să te bucuri de tot ce este mai bun în materie de confort și tehnologie DS Automobiles, cu – pentru ÉTOILE – DS DRIVE ASSIST 2.0 nivel 2 de conducere semi-autonomă, scaune cu masaj, sistemul audio FOCAL Electra® și Vision 360.

DS 3 HYBRID și DS 4 HYBRID vor fi disponibile pentru comandă în România în ultima parte a acestui an.

Despre DS Automobiles

Animată de spiritul avangardist și susținută de o moștenire excepțională, marca DS, născută în anul 2014, își propune să întruchipeze arta franceză a călătoriei. Produse remarcabile, savoir-faire de lux franțuzesc perceptibil, însoțit de o suită de servicii personalizate, DS Automobiles oferă o experiență unică înainte, în timpul și după fiecare călătorie.

Concepute pentru clienții care caută să se remarce, care doresc să călătorească în lume și să se bucure de fiecare moment, modelele DS combină rafinamentul și tehnologia. Cu DS 3, DS 4, DS 7 și DS 9, marca DS oferă o gamă globală.

Pe baza numeroaselor recorduri înregistrate de la intrarea sa în Formula E în 2015, inclusiv titluri duble la Echipe și Piloți, DS Automobiles se află în prima linie a electrificării, prin vânzarea fiecăruia dintre modelele sale cu o versiune electrificată. Sub eticheta E-TENSE, DS Automobiles oferă grupuri motopropulsoare 100% electrice, precum și plug-in hybrid cu până la 360 cai putere și tracțiune integrală. Din anul 2024, fiecare model nou lansat de DS Automobiles va fi 100% electric.

Prezentă în 41 de țări, marca DS a creat și dezvoltat o rețea de distribuție exclusivistă care include 450 DS STORES la nivel mondial.