Infofinanciar > Info > Siguranța sectorului energetic este esențială! Burduja spune că suntem prea vulnerabili
Info

Siguranța sectorului energetic este esențială! Burduja spune că suntem prea vulnerabili

sebastian burduja revoluția energetică (sursă foto: stiripescurt.ro)
sursă foto: arhiva companiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei din cabinetul guvernamental, a fost prezent luni, 15 aprilie, la evenimentul Energy CyberGuard. Cu această ocazie, oficialul a vorbit despr importanța protejării domeniului energetic. Acesta trebuie protejat în fața atacurilor venite din partea actorilor statali sau nestatali, subliniază ministrul.

„În primul rând, e important că organizăm primul exerciţiu de strategie de securitate cibernetică. Este un pas vital şi, mulţumită tuturor, cred că, dacă lumina se aprinde, dacă există electricitate, dacă este gaz, toate acestea sunt datorită vouă (companiile energetice, n.r.). Trăim într-o lume mai complicată ca niciodată. Vedem asta în fiecare zi (…) Am văzut, mai ales în ultima vreme, cât de important este sectorul energetic, cât de important este să ne asigurăm că este sigur”, a declarat Sebastian Burduja.

Acesta a vorbit apoi despre vulnerabilitate și despre cât de periculoasă poate fi o astfel de situație: „De asemenea, vedem şi cât de vulnerabili putem fi în faţa actorilor statali şi nestatali, care vizează sistemele noastre energetice. Aţi venit, astăzi, aici pentru a face un lucru foarte important: primul exerciţiu cibernetic pentru România, legat de sistemele noastre energetice. Mă bucur să ştiu că peste 150 de experţi sunt aici pentru acest scop. Ştim că nu suntem întotdeauna în siguranţă şi că, uneori, este cel mai uşor să fii în spatele computerului şi să ataci sistemele de securitate esenţiale, cum ar fi cele de energie”, a spus ministrul energiei, citat de adevarul.