Infofinanciar > Lumea la zi > SF sau realitate? Numărul OZN-urile este în creștere. Pentagonul își pune întrebări
Lumea la zi

SF sau realitate? Numărul OZN-urile este în creștere. Pentagonul își pune întrebări

ozn Sursa foto Playtech ro
Sursa foto: Playtech.ro

Marți, la primul congres public organizat în mai bine de o jumătate de secol trei oficiali americani, André Carson, Ronald Moultrie și Scott Bray au deschis subiectul despre OZN-uri.

Ei au transmis ceea ce instituția știe la momentul actuale: numărul obiectelor zburătoare neidentificate este într-o continuă creștere. S-a înregistrat un număr de 400 de astfel de obiecte de anul trecut

„De prea mult timp, stigmatul asociat cu OZN-uri a interferat cu analiza corectă a serviciilor de la Pentagon. Piloții au preferat să nu raporteze incidentele sau au fost luați în râs dacă au făcut-o. Oficialii au preferat să bage problema sub preș complet, temători despre ce ar putea spune specialiștii pe securitate națională, sceptici de fel.”, a declarat André Carson, specialist în combaterea terorismului. Tot el a susținut a OZN-urile sunt „o potențială amenințare la securitatea națională și trebuie tratate întocmai, conform cbsnews.

În 2021, analiza specialiștilor pe securitate și a celor de la Pentagon nu au putut spune clar dacă OZN-urile ar fi sau nu de proveniență extraterestră.

„Acum înțelegem mai bine fenomenul. OZN-urile nu pot fi explicate. Dar sunt reale. Trebuie cercetate. Și orice amenințare din partea acestora trebuie abordată.”, a continuat Carson.

Au fost 400 de OZN-uri într-un singur an

Aproximativ 144 de raportări au fost analizate. Unul dintre acestea a fost descris ca fiind „un balon imens, dezumflat”. Numărul acestora se pare că este în creștere. Mulți piloți și specialiști raportează astfel de obiecte.

Ozn-urile sunt reale. Mai mult de 80 din 144 de incidente au fost detectate de senzori multipli, conform analizei specialiștilor. Ele apar frecvent și continuu, fiind observate extrem de des în zonele de training militar și aviatic.

Într-o înregistrare video din 2021 apare un OZN care trece rapid prin fața aeronavei unui pilot. El a spus că obiectul zburător arată ca un obiect sferic. „Nu am o vreo explicație despre ce ar putea fi acel obiect”, a declarat Scott Bray.

Ce este un OZN?

OZN-ul este un obiect zburător neidentificat. Denumirea generică este dată corpurilor zburătoare reale sau aparente care nu pot fi identificate drept ceva cunoscut, nici după o investigație de specialitate. Termenul a fost introdus prin anul 1950. Denumirea de „Farfurie zburătoare” a apărut la 24 iunie 1947, când omul de afaceri Kenneth Arnold, zburând singur cu avionul personal peste munții din nord-vestul Statelor Unite, a văzut trecând pe lângă el, cu o viteză incredibilă, câteva „obiecte argintii”, care – spunea el ulterior – săltau precum o farfurioară pe care o arunci razant pe suprafața unei ape. A doua zi ziarele scriau despre “farfurii zburătoare”.