Infofinanciar > Lumea la zi > Serviciul fără reclame al Meta încalcă legislația UE. Plângere din partea consumatorilor europeni
Lumea la zi

Serviciul fără reclame al Meta încalcă legislația UE. Plângere din partea consumatorilor europeni

Serviciul fără reclame al Meta încalcă legislația UE. Plângere din partea consumatorilor europeni
Sursa foto Arhiva companiei

Serviciul de abonament fără publicitate al Meta încalcă legislația UE privind protecția consumatorilor. Acesta este mesajul transmis de cel mai mare grup de consumatori din Europa. Acesta a înaintat plângerea sa autorităților de protecție a consumatorilor.

Serviciul de abonament fără publicitate al Meta este o ofertă cu plată lansată în Europa în această lună.

Plângerea comună a Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC) și a 18 dintre membrii săi către rețeaua de autorități de protecție a consumatorilor (CPC) a venit la două zile după ce grupul de apărare a drepturilor consumatorilor NOYB a depus o plângere la autoritatea austriacă de supraveghere a vieții private. A afirmat că noul serviciu al Meta echivalează cu plata unei taxe pentru asigurarea confidențialității. Meta a făcut referire la postarea sa de pe blog din 30 octombrie, când a anunțat această mutare.

„Opțiunea ca oamenii să cumpere un abonament pentru a nu avea reclame echilibrează cerințele autorităților europene de reglementare, oferind în același timp utilizatorilor posibilitatea de a alege și permițând Meta să continue să deservească toate persoanele din UE, SEE și Elveția”, a scris compania.

BEUC a evidențiat mai multe probleme, conform reuters.com.

„Meta încalcă legislația UE privind protecția consumatorilor prin utilizarea unor practici neloiale, înșelătoare și agresive, inclusiv prin blocarea parțială a consumatorilor de la utilizarea serviciilor pentru a-i forța să ia rapid o decizie și prin furnizarea de informații înșelătoare și incomplete în acest proces”, a declarat Ursula Pachl, director general adjunct al BEUC.