Infofinanciar > Info > Seniorii stau ca pe ace! Azi vor afla dacă primesc pensia la timp în aprilie
Info

Seniorii stau ca pe ace! Azi vor afla dacă primesc pensia la timp în aprilie

Seniorii stau ca pe ace! Azi o să afle dacă primesc pensia la timp
sursă foto: playtech.ro

Astăzi se ia o decizie crucială cu privire la momentul în care pensiile vor fi plătite în luna aprilie. În prezent, se desfășoară discuții între reprezentanții sindicatelor, oficialii Poștei Române și alți membri ai cabinetului pentru a găsi o rezolvare la conflictul care a determinat poștașii să intre în grevă.

Peste 2,5 milioane de persoane pensionate ar trebui să primească pensiile începând de marți, 2 aprilie, prin intermediul poștașilor. Există incertitudine cu privire la acest lucru din cauza grevei poștașilor.

Seniorii stau ca pe ace!

În prezent, reprezentanții sindicatelor poștașilor sunt angrenați în negocieri cu Poșta Română și cu guvernul pentru a ajunge la un acord. În cazul în care nu se găsește o soluție, poștașii nu vor livra pensiile începând de mâine.

Poșta Română a asigurat că pensiile vor fi livrate la timp, însă nu a furnizat detalii despre modalitatea în care va realiza acest lucru. În prezent, are loc o ședință de negociere la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Participă o delegație a Blocului Național Sindical, condusă de președintele BNS, Dumitru Costin.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, împreună cu reprezentanții managementului Poștei Române. Se află la întâlnirea de negociere. Conducerea Companiei Naționale „Poșta Română” a fost informată cu privire la decizia Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România de a declanșa un conflict colectiv de muncă sub formă de grevă generală începând cu data de 1 aprilie.

Compania subliniază că escaladarea acestui conflict de muncă este artificială și că au fost luate toate măsurile necesare pentru a depăși această situație. Compania asigură că toți cei peste 2 milioane de pensionari care își primesc drepturile sociale prin intermediul Poștei Române. Vor primi plățile în termen, fără nicio întârziere, în luna aprilie.

Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp

„Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat. SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor, Poşta Română face următoarele precizări.  Compania Naţională „Poşta Română” va asigura întocmai distribuirea. Conform tuturor prevederilor contractuale şi legale a trimiterilor şi drepturilor sociale pentru toţi clienţii. O întârziere a acestora este exclusă.
Creșterea intensității conflictului de muncă este generată artificial, iar Compania Națională ‘Poșta Română’ a întreprins toate demersurile necesare pentru a soluționa această situație.”
,,Asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 APRILIE, aşa cum ne-am asumat angajamentul!”, arată Poşta Română.

Personalul își va îndeplini îndatoririle

Compania Națională „Poșta Română” subliniază că o proporție extrem de mare. De peste 80% din personalul său, va continua să-și îndeplinească îndatoririle de serviciu cu aceeași profesionalism ca și în trecut! La conflictul colectiv de muncă s-au alăturat. Prin documente scrise, aproximativ 20% dintre angajații companiei.

,,Vreau să îi asigur, în primul rând, pe toţi cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie!

Toate pensiile vor fi distribuite la timp, până la 15 aprilie, aşa cum ne-am angajat până acum! Informaţiile cu privire la afectarea populaţiei sunt false. Sunt transmise cu rea-credinţă!”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, conform newsweek.ro.