Infofinanciar > Lumea la zi > Secretarul Trezoreriei îl apără pe Joe Biden. Președintele, criticat pentru măsurile de răspuns la pandemie
Lumea la zi

Secretarul Trezoreriei îl apără pe Joe Biden. Președintele, criticat pentru măsurile de răspuns la pandemie

Janet Yellen - Sursa foto: newsmaker.ro
Sursa foto: Arhiva companiei

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a ripostat la criticile republicanilor la adresa lui Joe Biden și a pachetului de răspuns la pandemia de coronavirus. Yellen susține că starea actuală a SUA „justifică” măsurile luate în 2021 pentru „a readuce economia noastră pe drumul cel bun”.

Pachetul de stimulare a fost adoptat ca lege fără votul republicanilor. Acesta a avut o valoare de 1.900 de miliarde de dolari. Pachetul este criticat în mod regulat de republicani care susțin că este cauza a doi ani de accelerare a creșterii prețurilor.

„Mulți au susținut că acest plan de salvare nu era necesar. Dar cred că văzând unde ne aflăm astăzi justifică abordarea pe care am adoptat-o.”, a declarat Yellen.

Aproximativ 76% dintre adulții americani doresc ca Administrația să abordeze problemele legate de economie. Aproximativ 85% dintre republicani și 65% dintre democrați au numit economia ca fiind o problemă principală.

„Salariile au crescut, iar creșterile salariale au fost împărțite pe scară largă. Au beneficiat de ele inclusiv lucrătorii mai tineri și mai puțin educați”, a declarat Yellen, citată de apnews.