Lumea la zi

Secret dezvăluit: Tabloul lui Michelle Obama, pictat în acuarelă, lansat cu mare fast. Cine sunt oaspeții surpriză ai evenimentului

Secret dezvăluit: Tabloul lui Michelle Obama, pictat în acuarelă, lansat cu mare fast. Cine sunt oaspeții surpriză ai evenimentului
Sursa foto: Pinteres

Evenimentul a fost total imprevizibil și neașteptat. S-a aflat despre el cu puțin timp înainte de organizarea lui. Și aceasta deoarece însuși tabloul a reprezentat un secret, bine ascuns publicului larg timp de șase ani. Iar realizatoarea acestuia a povestit că i-au trebuit exact nouă luni, pentru a duce la îndeplinire misiunea pentru care a fost angajată.

Tabloul pictat clasic, în acuarelă, a fost dezvăluit în cadrul unei ceremonii fastuoase care a avut loc miercuri, 7 septembrie 2022, la Washington, în Sala de Est a Casei Albe. Autorul incredibilei picturi este Sharon Sprung, cunoscută ca instructor la Art Students League of New York, fiind un pictor realist de școală veche.

Joe și Jill Biden i-au întâmpinat pe Barack și Michelle

Președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden sunt cei care i-au întâmpinat miercuri la Casa Albă pe fostul președinte Barack Obama și pe fosta primă doamnă Michelle Obama, pentru a dezvălui portretele oficiale ale soților Obama, pictate de artiștii Robert McCurdy și Sharon Sprung.

Orice lucru care are o figură în ea, mă pot identifica cu ea. Pur și simplu am un mare respect pentru pictura tradițională și pentru faptul că cineva arată așa cum arată. Asta este ceea ce este în ea pentru mine – încrețirea unui ochi, micul zgomot al unei buze. Asta este ceea ce îmi menține interesul, ” a mărturisit artista pentru New York Times, citat de Infoactual.

Întrebată de ce a fost aleasă tocmai ea, doamna Sprung a răspuns: „Nu am întrebat! Nu am vrut să le pun nicio urmă de îndoială că au ales persoana potrivită.”

Îmbrăcată într-o rochie turcoaz fără umeri, pe un fundal roz cald, doamna Obama pare naturală, atrăgătoare și inconfundabilă, atât de bine seamănă cu ea însăși, după cum a relatat presa americană.

Ce a spus Michelle Obama

Pentru mine, această zi nu este despre mine sau despre Barack. Nu este nici măcar despre frumoasele tablouri”, a spus ea. „Este vorba despre a spune acea poveste mai completă, o poveste care include fiecare american în parte, în fiecare colț al țării, astfel încât copiii și nepoții noștri să poată vedea ceva mai mult pentru ei înșișiPortretele sunt o mărturie a valorilor americane pe care povestea le întruchipează”, a spus Michelle Obama, fosta prima doamnă a Americii.

Elementul surpriză l-a reprezentat reunirea familiilor Biden-Obama

Nu numai că s-au întâlnit cei doi ”bărbați” reprezentativi ai Americii, Biden și Obama, dar aceștia chiar au și reușit să facă și câteva glume în puținul timp cât au stat împreună, la ceremonia de prezentare a tabloului unicat.

Între ce doi a avut loc un schimb de amabilități, care a luat prin surprindere audiența.

Domnule președinte, de aceea țara v-a ales de două ori. Este motivul pentru care veți fi considerat unul dintre cei mai importanți președinți din istoria noastră, alături de una dintre cele mai importante prime doamne,” a spus Biden.

Mulțumită decenței dvs., mulțumită puterii dvs., poate, mai presus de toate, mulțumită credinței dvs. în democrația noastră și în poporul american, țara se simte mai bine decât atunci când ați preluat mandatul,” a spus, la rândul lui și Obama.

Evenimentul a fost un real succes și a oferit momente unice, consemnate, deja, de istoria lumii de astăzi.