Infofinanciar > Info > Se schimbă plata facturilor cu cardul de energie. Ce spun cei de la Poșta Română
Info

Se schimbă plata facturilor cu cardul de energie. Ce spun cei de la Poșta Română

europafm.ro; cardurile de energie
Sursă foto: europafm.ro

Oficialii de la Poșta Română au transmis faptul că vor apărea modificări în ceea ce privește plata online a facturilor la energie cu cardul social. Aceste schimbări vin la mai puțin de o lună de când românii au putut achita facturile cu cardul de energie oferit de stat, care este în valoare de 700 de lei. 

Românii pot plăti factura cu suma exactă, nu cu cea rotunjită, cum era până în momentul schimbării. Acest lucru se referă la faptul că românii pot pune puncte și virgule pentru a scrie suma exactă după factură. 

Se îmbunătățește platforma Poștei Române

Dacă cererea este respinsă, persoanele pot încerca din nou sa facă plata facturii. 

„Îmbunătățiri ale platformei online pentru plata facturilor la energie cu cardul. Pentru a separa sumele cu zecimale atunci când faceți o solicitare de plată online, de acum puteți folosi și punctul şi virgula. În situația în care primiți e-mail de refuz, vi se comunică și motivul pentru care plata a fost refuzată. Remediați problema semnalată și reluați procedura de plată prin intermediul platformei online”, au spus oficialii Poștei Române

Facturile pot fi plătite atât online, cât și offline folosind cardurile de energie. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a prezentat și modalitatea în care pot fi folosite cardurile de energie oferite de stat în zonele în care plata se face offline.

„Poștașul va avea cu el factura fiscală, chitanța și dovada serviciilor de mandat poștal și le va completa de mână. Când se va întoarce la oficiul poștal, acesta va introduce datele notate în sistemul informatic”, a transmis ministrul, conform antena3.ro.

Despre cardurile pentru energie 

Cardurile de energie reprezintă un ajutor venit din partea statului din fonduri europene pentru plata facturilor la electricitate. Fiecare român, ce se află pe lista beneficiarilor, va primi pe parcursul întregului an 1.400 de lei, bani ce vor fi distribuiți în două tranșe egale de 700 de lei.  Listele sunt realizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. 

Beneficiarii sunt:

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, cu modificările și completările ulterioare;

– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

Dacă un beneficiar al cardului de energie se încadrează în mai multe categorii din cele enumerate anterior, acesta va primi doar un singur card. De asemenea, dacă sunt mai mulți români ce se află pe listele de beneficiari, dar ei stau în aceeași gospodărie, într-un loc de consum, se acordă ajutorul per loc de consum. În acest fel, venitul pe membru de familie nu trebuie să depășească 2.000 de lei.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.