Infofinanciar > Info > Poșta Română face un anunţ! Ce se întâmplă cu persoanele care nu au intrat încă în posesia cardurilor de energie
Info

Poșta Română face un anunţ! Ce se întâmplă cu persoanele care nu au intrat încă în posesia cardurilor de energie

Card de energie Sursa foto Playtech.ro
FOTO: PLAYTECH.RO

Poșta Română face un anunț care vizează persoanele care beneficiază de măsura socială acordată de Guvern persoanelor eligibile care nu au intrat încă în posesia cardurilor de energie acordate de Guvern.

Potrivit comunicatului emis de Poșta Română, începând de astăzi autoritățile au pus la dispoziție persoanelor care au intrat în posesia cardurilor pentru energie trei modalități prin care se poate efectua plata facturilor pentru utilități. De asemenea, persoanele cărora încă nu li s-a livrat cardul de energie, Guvernul a precizat că până la finalul lunii toți beneficiarii vor primi cardurile.

Persoanele care nu și-au primit cardurile de energie le vor primi până la finalul lunii

”Compania Naţională Poşta Română oferă, de astăzi, posibilitatea celor care au intrat în posesia cardului de energie să realizeze plăţi pentru facturile la utilităţi. Cei care nu au intrat încă în posesia voucherelor acordate de Guvern persoanelor vulnerabile urmează să le primească până la sfârşitul lunii”, potrivit antena3.ro.

Conturile Poștei Române au fost alimentate cu sumele de bani aferente persoanelor vulnerabile. Prin urmare, beneficiarii au la dispoziție trei modalități prin care își pot achita facturile. La poștaș, la domiciliul beneficiarului sau prin mandat poștal.

”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat, în conturile Poştei Române, sumele de bani destinate persoanelor vulnerabile, astfel că, de astăzi, beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin trei modalităţi: a) Direct la poştaş, la domiciliul beneficiarului, prin mandat poştal”, se arată în comunicatul Poștei Române.

Cum poate fi achitată factura cu ajutorul cardului de energie

Beneficiarii care aleg să plătească direct la domiciliu trebuie să aibă în vedere faptul că trebuie să solicite direct poștașului, sau pot apela Call Center-ul Poștei Române, potrivit antena3.ro.

Achitarea facturilor prin mandat poștal se poate realiza la orice oficiu poștal din mediul rural sau urban, iar cei care optează pentru varianta on-line, pot achita prin intermediul aplicației informatice, pusă la dispoziția solicitanților de poșta română.

Dacă optează pentru plata la domiciliu, beneficiarii trebuie fie să ceară acest lucru direct poştaşului, fie să solicite prezenţa unui poştaş la domiciliul său, apelând Call Center-ul Poştei Române, la numărul de telefon 031.9966; b) Prin mandat poştal, la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural; c) Online, prin intermediul aplicaţiei informatice pe care Poşta Română o pune la dispoziţia beneficiarilor”, potrivit comunicatului transmis de Poșta Română.

Solicitarea de plată on-line se poate realiza prin accesarea site-ului Poștei Române , www.posta-romana.ro, după care căutați secțiunea sau meniul ”Compensare energie”. La această secțiune solicitantul își va înregistra cererea. După ce au fost parcurse toate etapele, pe adresa de email se primește o confirmare prin care se anunță că solicitarea de plată a fost înregistrată. Valabilitatea cardului de energie nu depășește ziua de 27 decembrie 2023.