Info

Se rupe Coaliția de Guvernare? Ciucă: „La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre!”

Se rupe Coaliția de Guvernare? Ciucă: „La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre!”
Sursa foto: romaniatv.net

Nicolae Ciucă îi informează pe social-democrați că liberalii nu anticipează o viitoare coaliție între cele două partide, respectiv la alegerile din 2024. Declarația președintelui PNL a venit imediat după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un avertisment că dizolvarea coaliției va duce la alegeri anticipate.

Premierul a postat pe FaceBook un mesaj în care evidențiază „provocările” pe care le-a avut de înfruntat partidul pe care îl conduce „Prima provocare a PNL ține de gestionarea crizei și schimbările unui mediu internațional marcat de incertitudine. PNL a înțeles să-și asume în acest context internațional complicat un comportament care să fie responsabil, în interesul românilor și al României”, a scris Nicolae Ciucă pe FaceBook.

PNL nu se va mai baza pe PSD

În aceiași postare, Ciucă a vorbit despre datoria și rolul partidului liberal „PNL are datoria să definească pe termen mediu și lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanțele economice, politice și instituționale la peste 30 de ani de la Revoluție, respectiv ce obiective ne propunem pentru a le depăși”, a mai scris el.

Cât despre cea de-a treia provocare, premierul a susținut că „A treia provocare ne privește pe noi înșine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid și ca mod de funcționare. Avem nevoie de acest proces de reflecție și introspecție pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită”, a mai notat Ciucă.

În încheiere, Nicolae Ciucă a notat că acțiunile actuale ale guvernului sunt reprezentative pentru „societatea românească în ansamblul ei”. Mai mult, el și-a luat angajamentul ca la următoarele alegeri, membrii Partidului Național Liberal se vor baza pe ei însuși, și nu

„La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înțelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior”.,

Anterior, Ciolacu a susținut că între cele două partide de guvernare nu sunt animozități „În primul rând nu sunt tensiuni. Fiecare ne apărăm anumite principii şi reprezentăm două doctrine diferite. Am intrat în această coaliţie pentru că România şi românii avea nevoie urgentă de o stabilitate politică. Corect ar fi să venim şi cu argumente pentru ceea ce susţinem, a declara Ciolacu.

Când despre ruperea coaliției, acesta a spus că „Nu am auzit niciodată de scoaterea de la guvernare a PSD sau PNL. Vă spun cu certitudine – dacă această coaliţie se rupe, PSD doreşte să se întoarcă la votul românilor, deoarece românii au întotdeauna dreptate. Eu nu văd altă cale pentru a oferi României o stabilitate politică, decât prin votul românilor, indiferent cine iese. Această coaliţie rămâne în această structură până în 2024 şi cred că avem această datorie faţă de români”,  a spus Ciolacu, potrivit Adevărul.