Infofinanciar > Info > Se iau bani grei pentru antenele GSM. La tine ajunge ceva? „În medie chiria încasată este de 4.800 de euro”
Info

Se iau bani grei pentru antenele GSM. La tine ajunge ceva? „În medie chiria încasată este de 4.800 de euro”

bani românești, 500 de lei; sursă foto: economica.net
Sursă foto: economica.net
Există păreri împărțite cu privire la fixarea antenelor de telefonie mobilă pe bloc. Unii oameni sunt de părere că amplasarea acestora este periculoasă din cauza posibilității radiațiilor electromagnetice. Cealaltă categorie de oameni pare să nu acorde la fel de multă importanță acestui detaliu, bucurându-se de venitul care provine din această înțelegere.

Afacerea antenelor

Este o mare întrebare care este suma cu care sunt plătiți românii pentru a accepta o astfel de antenă pe blocul lor. Au circulat speculații conform cărora aceste antene de pe blocuri pot aduce daune locatarilor din cauza așa-ziselor radiații electromagnetice. Efecetele estimate în urma expunerii la radiațiile antenelor constă în: insomnii, o concentrare îngreunată, dureri de cap, dificultăți în a memora informații, un somn care nu este satisfăcător, predispoziție spre îngrășare, impotență, scăderea fertilității, boli neurodegenerative și oboseală.
Prevederi care să vizeze amplasarea acestor antene, există în România, și încă implementate într-o manieră strictă. Aceste proceduri legate de montajul pe bloc al antenelor au rolul de a păstra în siguranță sănătatea oamenilor și de a oferi o îmbunătățire de durată din punct de vedere urbanistic. Autoritățile locale și naționale au întocmit aceste reguli, obligând, astfel, operatorii de telefonie mobilă să opereze cu grijă, fără a încălca limitele impuse, iar cetățenii să nu se afle în pericol din cauza radiațiilor.

Prin intermediul platformei Facebook, un român a deschis acest subiect pe pagina Asociații de proprietari din Romania : „Avem montată antenă Orange pe bloc și am dori să comparăm chiria încasată de noi (4200 euro/an) cu suma încasată de alte asociații”.

Oamenii i-au răspuns prompt, iar sumele încasate au avut discrepanțe, ân funcție de ce operator era vizat și în ce oraș se implementase măsura.
„În medie chiria încasată este de 4.800 de euro”, „2.400 în Râmnicu-Vâlcea pe un an”, „579 euro de la Orange”, „300 €/ lună de la Digi”, „150 de la Digi și 200 de la Orange în Râmnicu-Vâlcea”, „1.200 lei lunar”.

Românii, furioși

Unii oameni au fost nemulțumiți și și-au exprimat criticile prin platformă. Acestea arătau în următorul fel:

„Este normal să fie închiriat spațiul de la o scară de bloc? Nu trebuie acordul de la tot blocul?”;

„Blocul are trei scări, la scara din mijloc este amplasată antena, doar ei încasează chirie, nu au aprobare de la tot blocul!”;

„Suma de 4200 de euro / an este o sumă bunicică, în medie chiria încasată este de 4.800 de euro, acest lucru ține de cum s-a negociat. Eu am încheiat un contract cu RDS – RCS. Pentru închirierea suprafeței de 100 m.p. din terasa blocului, iar pentru reparația hidroizolației RDS – RCS îmi achită C/val pentru acea suprafață de 100 m.p. închiriată. Toată lumea comentează și dă cu presupusul că sunt radiații emise de aceste antene, fals, antenele sunt de G 3- G 4 și sunt antene de recepție a undelor electromagnetice. Aceste antene nu radiază. Vorbim de radiații la antenele G 5 care sunt antene emisie recepție. Aceste antene radiază atunci cînd trec pe emisie”;

„Ca și cârcotaș, dacă aveai la ultimul etaj, nu puneai antena, garantat! Că ai avut fraieri, opinia mea, problema lor! Asta e valabil pentru salariații care cred că și-au luat bloc pe banii proprietarilor”.

Așa arată comentariile românilor, potrivit româniatv.net.