Infofinanciar > Info > Se dau bani pentru pistele de bicicletă din București. Marele plan al lui Nicușor Dan
Info

Se dau bani pentru pistele de bicicletă din București. Marele plan al lui Nicușor Dan

Nicușor Dan Sursa foto Libertatea
Sursa foto Libertatea

Viața la București este destul de tumultoasă. Agitația orașului și cumulul de mașini pot fi o importantă parte a stresului de zi cu zi. Pentru a scăpa de această apăsare, poți alege o plimbare pe jos, printre clădirile istorice din centrul capitalei, sau chiar o tură cu bicicleta. Mergând pe bicicletă, poți ajunge mai repede în locurile unde trebuie să fii și în același timp, îți faci exercițiile necesare pentru o viață sănătoasă.

Cine ar nevoie de sală când există bicicleta, pe care te poți plimba în aer liber? În această direcție au mers și oficialii care au semnat un contract în valoare de 500.000 de lei pentru realizarea sau modernizarea pistelor de bicicletă din București. Acest proiect face parte din inițiativa primarului capitalei, Nicușor Dan.

Piste de bicicletă de peste 500.000 de lei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a semnat contractul pentru elaborarea unui master plan necesar dezvoltării reţelei de piste de biciclete la nivelul municipiului Bucureşti. Acest proiect va permite investiţii în transportul urban alternativ cu bani europeni. Primarul a semnalat că acest contract este important pentru dezvoltarea transportului alternativ și a infrastructurii pistelor de bicicletă. Termenul pentru realizarea acestui proiect este de 12 luni.

„Facem un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor pentru biciclete în Capitală. Am semnat contractul pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea reţelei de piste de biciclete la nivelul municipiului Bucureşti care ne va permite să facem investiţii în transportul urban alternativ cu bani europeni. Master planul va fi elaborat de F.I.P. Consulting SRL, valoarea contractului este de 530.000 lei, iar termenul de elaborare este de 12 luni”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Trasee optime pentru oamenii car vor să ajungă la munca, scoală, instituții, centre comerciale

Reprezentantul capitalei a explicat că, prin acest proiect, va prioritiza trasee optime pe străzile principale și secundare cu scopul dezvoltării urbanistice a unor zone din oraș.

„ Avem nevoie de acest document strategic care va sta la baza proiectelor de dezvoltare a unei rețele extinse de piste pentru biciclete, va identifica și prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, ținând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potențiali, trafic, zone de interes, dar și de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraș.” a declarat primarul, Nicușor Dan.

Oficialul a explicat că noile piste vor fi conectate cu alte piste deja existente pentru a facilitata transportul prin aglomerația orașului și ajungerea la timp la destinație: munca, scoală, instituții, centre comerciale.

„Astfel, reţeaua de piste pentru biciclete va fi conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuţie şi va face legătura între zonele rezidenţiale şi zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educaţie, zone comerciale, instituţii, dar şi cu localităţile limitrofe Capitalei”, a mai precizat Nicuşor Dan, conform Digi 24

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.