Infofinanciar > Info > Se dă startul sezonului pentru joburile estivale. Cât pot câștiga angajații din turism
Info

Se dă startul sezonului pentru joburile estivale. Cât pot câștiga angajații din turism

Se dă startul sezonului pentru joburile estivale. Cât pot câștiga angajații din turism
sursa foto ziarul financiar

Se apropie perioada verii care aduce noi oportunități de angajare, în special pentru tinerii care sunt în proces de realizare a studiilor liceale sau universitare. Mulți oameni aleg să se angajeze la un loc de muncă pe perioada verii, timp în care programul este mai relaxat, iar ofertele de angajare vin în număr mare.

Turismul este domeniul care oferă cele mai multe oportunități în timpul verii deoarece sezonul de vacanțe se deschide, iar oamenii călătoresc și aleg să plece în destinațiile lor favorite. Hotelurile, pensiunile sau restaurantele își așteaptă turiștii în această perioadă, deoarece odată cu minivacanța de 1 mai, se pornește și sezonul estival, în care locurile de cazare sunt pline, iar stațiunile turistice au un flux mare de vizitatori. Astfel, pentru a face față numărului mare de turiști, unitățile specifice au nevoie de angajați.

Se deschide sezonul turistic

Deschiderea sezonului turistic vine cu oportunități noi de muncă pentru cei care doresc să se angajeze pe timpul verii. Acest domeniu scoate la concurs cele mai multe posturi vacante, iar salariile sunt extrem de profitabile. Potrivit datelor unui site de comparare a salariilor din România, administrat de eJobs, un ospătar primește lunar 2.500 de lei net, aceeași sumă fiind încasată și de angajații de la curățenie. De asemenea, un bucătar primește 4.500 de lei, iar în cazul unui manager de hotel, acesta câștigă în jur de 5.000 de lei. Locurile de muncă pentru sezonul estival au multe beneficii și salarii bune pentru cei care doresc să lucreze în astfel de domenii, căutate în perioada actuală.

În această perioadă, în care și câștigurile unităților de turism sunt mai mari, salariile angajaților cresc cu mult față de piața locală. Acest lucru se întâmplă deoarece există o mare nevoie de forță de muncă. „Cele mai multe oportunități de angajare în sezonul estival sunt deschise în domeniul HoReCa și turism. Totodată, angajatorii din România sunt într-o competiție puternică cu operatorii din străinătate, care au, la rândul lor, nevoie de forță de muncă în această perioadă și plătesc salarii mai mari decât cele de pe piața locală”, explică Roxana Drăghici, șefa de vânzări a eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

Ospătarii, la mare căutare

Conform spuselor expertului în vânzări, ospătarii se numără printre cele mai solicitate locuri de muncă în cadrul angajatorilor, din cauza interesului tot mai scăzut al tinerilor pentru industria HoReCa. O altă problemă la nivelul acestei meserii este faptul că mulți lucrători s-au reprofilat din punct de vedere profesional ca urmare a epidemiei. Un beneficiu al acestei ocupații este faptul că ospătarii își pot suplimenta veniturile cu bacșișuri de la clienți, pe lângă salariu, această practică fiind în prezent reglementată prin lege.

La acest moment sunt disponibile, în cadrul platformei online eJobs, aproape 30.000 de locuri de muncă în România, care își așteaptă candidatul ideal, cu dorință de muncă și dedicare. Din acest număr de locuri de muncă vacante, 3.500 se regăsesc în domeniul alimentației sau HoReCa, adică în hoteluri, restaurante și cafenele, conform Libertatea .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.