Infofinanciar > Info > Se alocă mai mulți bani pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024! Bugetul se ridică la 4,38 miliarde de euro
Info

Se alocă mai mulți bani pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024! Bugetul se ridică la 4,38 miliarde de euro

olympics.com
FOTO:olympics.com

Bugetul alocat pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 a fost majorat de la 3, 98 miliarde de euro la 4,38 de miliarde, potrivit insidethegame.biz. Potrivit sursei amintite, jumătate din această creștere de aproximativ 10%, este cauzată de rata crescută a inflației generată de războiul din Ucraina și prețurile tot mai crescute ale energiei.

Tony Estanguet, președintele Paris 2024, declarase anterior că bugetul va fi mărit cu aproximativ 10%. Acesta a adăugat că „ Vestea bună este că Paris 2024 va prezenta un buget echilibrat”. A treia revizuire a bugetului s-a produs pe fondul creșterii cheltuielilor. Costul aferent ceremoniilor de deschidere și de închidere a Jocurilor Olimpice și Paralimpice se va majora cu 30 de milioane până la 130 de milioane de euro.

Jocurile Olimpice vor debuta pe 26 iulie iar ceremonia de deschidere se va desfășura pe malurile Senei și vor costa aproximativ 100 de milioane de euro. Pentru securitate au fost de asemenea acordate 40 de milioane de euro suplimentar, suma totală ridicându-se la aproximativ 320 de milioane de euro.

Numărul de locuri pentru Jocurile Olimpice din 2024 au fost suplimentate

Estimările Comitetului de organizare, în materie de încasările provenite din vânzarea biletelor, de aproximativ 1,265 milioane de euro, vor fi mai mari cu 143 de milioane de euro.

„Este posibil, pentru că avem o cunoaștere foarte detaliată a tuturor proiecțiilor, acum că harta siturilor este finalizată”, a declarat un oficial citat de cotidianul L’Equipe, în care se adaugă că, în urma colaborării cu Comitetul Internațional Olimpic, numărul de locuri rezervat spectatorilor a fost suplimentat prin reducerea numărului de locuri pentru oficiali și mass-media.

Estanguet, mai precizează că autoritățile locale și statul vor acorda 71 de milioane de euro, în plus, pentru Jocurile Paralimpice, astfel, finanțarea publică totală ajunge la 171 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere de la trei la patru la sută.

Sponosrizările însumează 1,23 miliarde de euro

Totodată, Paris 2024, potrivit declarațiilor lui Estanguet, a trebuit să vizeze economii în toate direcțiile”. Deschiderea Satului Olimpic a fost amânată cu patru zile, până pe 18 iulie. O altă modificare anunțată de oficiali constă în deschiderea cu șapte zile înainte față de data inițială a locurilor unde se sor desfășura evenimentele.

Aproximativ 25 de milioane de euro au fost economisite prin menținerea unui singur sistem de alimentare cu energie de rezervă pentru toate siturile. Spectatorii nu vor beneficia de gratuitate până la locurile de desfășurare a competițiilor.

Mijloacele de transport în comun este asigurată de un parteneriat între Île-de-France Mobilite și autoritățile locale. Prin urmare alte 45 de milioane de euro au fost economisite.

Potrivit publicației Le Monde, încasările obținute din sponsorizări au crescut, grație parteneriatelor interne de la 1,1 miliarde de euro la 1,23 miliarde de euro. „Suntem încrezători în capacitatea noastră de a depăși 90% din obiectivul final cu realizarea a circa zece noi parteneriate în săptămânile următoare”, a mai precizat Estanguet, potrivit mediafax.ro.