Infofinanciar > Lumea la zi > Scholz: „Angajații germani nu au lucrat niciodată atât de multe ore ca anul trecut”
Lumea la zi

Scholz: „Angajații germani nu au lucrat niciodată atât de multe ore ca anul trecut”

Olaf scholz (sursă foto: ft.com)

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii, cancelarul german Olaf Scholz și reprezentanții sindicatelor și-au exprimat opoziția față de apelurile liderilor de afaceri și ale partidelor pro-business. Aceștia din urmă vin cu propunerea prelungirii programului de lucru și pentru creșterea vârstei de pensionare.

Pe fondul performanțelor economice slabe ale țării, reprezentanții mediului de afaceri, precum și cei ai partidului liberal FDP și ai partidului de centru-dreapta CDU, au solicitat recent reforme ale sistemului de protecție socială. Inclusiv eliminarea unui sistem care permite lucrătorilor să se pensioneze anticipat dacă au contribuit la sistemul de pensii timp de 45 de ani.

Directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, și șeful asociației patronale BDA, Rainer Dulger, au declarat în cadrul unui eveniment din aprilie că este nevoie de un program de lucru mai lung pentru a contracara actuala criză economică. „Conceptul de echilibru între viața profesională și cea privată a fost cumva exagerat”, a declarat șeful BDA, Rainer Dulger.

Dar, în contextul în care sindicatele își sărbătoresc tradiționala „Zi internațională a muncii” și în care sunt anunțate demonstrații publice la Berlin și în alte părți, Scholz a respins argumentele acestora într-o declarație video publicată miercuri, 1 mai. „Angajații germani nu au lucrat niciodată atât de multe ore ca anul trecut”, a spus el. S-a refeirt la cifrele publicate recent de Institutul german pentru cercetare economică, scrie Euractiv.