Infofinanciar > Info > Schimbări majore pentru pensionari! Ce anunță șeful Casei de pensii
Info

Schimbări majore pentru pensionari! Ce anunță șeful Casei de pensii

pensii talon de pensie impact.ro
sursă foto: arhiva companiei

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat că vor exista schimbări majore pentru pensionari. Aceste schimbări nu vor fi implementate de luna viitoare. Atunci când pensia va fi majorată în raport cu inflația. Schimbările se vor face din luna septembrie a anului 2024. După recalcularea pensiilor.

Recalcularea se va face dupa digitalizarea dosarelor de pensie. Digitalizarea dosarelor a ajuns la un procent de peste 95%. În urma acestei recalculări, anumiți pensionari vor beneficia de creșteri de peste 70%. Adică între 1500 și 2000 de lei. Bani în plus pentru seniori.

„Avem un exemplu, o persoană care a avut un stagiu de cotizare contributiv de 37 de ani și șapte luni, în momentul de față are o pensie în plată, vorbind de luna decembrie, de 2.257 de lei. La data de 1 ianuarie 2024, când vom avea acea indexare de 13,8%. Pensia va fi majorata de la 2.257 de lei la 2.569 de lei. Începând cu data de 1 septembrie, o pensie de 3.873 de lei. În cazul acesta este o creștere de 71,6% față de ceea ce primește în prezent respectivul pensionar”, a spus Daniel Baciu, informează Stiripesurse.ro