Infofinanciar > Info > Se schimbă vremea. Temperaturi scăzute și ploi în multe regiuni din România
Info

Se schimbă vremea. Temperaturi scăzute și ploi în multe regiuni din România

vremea playtech.ro
Sursa foto Arhiva companiei

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au transmis faptul că în următoarele două săptămâni vremea se schimbă. Astfel, la începutul lunii octombrie, temperaturile vor fi mult mai mici decât cele înregistrate în prezent.

În perioada 18 septembrie -1 octombrie, vor fi ploi, iar temperaturile mai scăzute.

Zonele unde vremea se schimbă 

În Banat, în prima săptămână, 18-24 septembrie, nu vor fi schimbări majore cu privire la temperaturile ce se vor înregistra. Nivelul maximelor vor fi tot între 26 și 28 de rade Celsius. Începând cu data de 24-25 septembrie, vremea seva răci. De asemenea, cresc șansele de a ploua în cursul săptămânilor viitoare.

În Crișana, pe parcursul următoarelor două săptămâni, temperaturile vor fi în jur de 26-27 de grade Celsius. Această vreme este mult mai caldă decât cea normal pentru această perioadă. De asemenea, în perioada 18-21 septembrie și 24-25 septembrie vor apărea ploi.

În zona Transilvaniei, temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele enunțate pentru regiunile anterioare. Acestea se vor situa la aproximativ 22 de grade Celsius. De asemenea, temperaturile minime vor fi în jur de 8-10 grade Celsius. Există probabilitate aca între 19-20 și 25-26 septembrie să apară averse.

Vremea va fi caldă în Maramureș în următoarele zile, temperaturile fiind în jur de 28 de grade. Totuși, de la data de 24 septembrie, vremea se va răci treptat. Temperaturile ar scădea până la valoarea de 22 de grade Celsus pe timpul zilei. De asemenea, zilele următoare vor fi dominate de ploi.

Și în Moldova, vremea va fi una frumoasă. Maximele ale temperaturilor pentru această regiune vor fi în jur de 28 de grade Celsius. Peste o săptămână, temperaturile vor scădea ușor, maximele fiind la 22 de grade. Aici, prezența unor ploi este destul de scăzută.

Unde vor fi ploi?

În Dobrogea, vremea va fi stabilă pentru perioada următoarele. Totuși, în săptămâna 25 septembrie-1 octombrie  vor scădea treptat. Temperaturile vor ajunge la valorile normale pentru perioada menționată. În Dobrogea, probabilitatea ploilor va fi redusă.

În Muntenia, vremea va continua să se încălzească în următoarea săptămână. Acestea ar ajunge pe timpul zilei până la 30 de grade, iar noaptea 16 grade Celsius. De la data de 25 septembrie, temperaturile vor scădea, însă u foarte mult. Valorile acestora vor fi în jur de 25 de grade.

În Oltenia, există cele mai mari șanse ca să apară ploi zilele următoare. Temperaturile maxime vor fi în jur de 24…28 de grade Celsius. În săptămâna 25 septemrbie-1 octombrie, temperaturile vor înregistra o ușoară scădere.

La munte, în perioada următoare, există o posibilitatea destul de mare de averse, conform antena3.ro. De asemenea, temperaturile vor oscila. Dacă în prima săptămână din intervalul menționat se vor înregistra temperaturi ridicate, nu se poate spune același lucru și în cea de-a două. Astfel, în perioada 25 septembrie- 1 octombrie, temperaturile maxime vor ajung la 20 de grade. Cele minime pot scădea chiar până la 6 grade Celsius.