Infofinanciar > Info > Scandal în Senat! Discuții aprinse despre taxa pe boală
Info

Scandal în Senat! Discuții aprinse despre taxa pe boală

Scandal în Senat! Discuții aprinse despre taxa pe boală
Sursă foto: dreamstime.com

La 100 de zile de la introducerea taxei pe boală, tensiunea s-a amplificat în Senat cu privire la această problemă. Premierul a anunțat că va lua în considerare eliminarea taxei în această săptămână. Bolnavii cronici și femeile gravide care se află în concediu medical se confruntă cu o scădere cu 10% a veniturilor lunare. Promisiunile făcute de PSD și PNL în privința modificărilor au rămas neîndeplinite. Ceea ce a provocat un scandal în timpul dezbaterilor din Senat.

Senatorul USR Ștefan Pălărie a criticat dur, ținând în mână o pancartă pe care scria.  „PSD-PNL: Taxe mai mari, baroni mai bogați”. El a subliniat că membrii PNL s-au lăudat anterior că vor elimina această taxă, dar nu au reușit să își respecte promisiunile.

„Proiectul de lege este la Cameră, împreună chiar și cu colegii de la UDMR. Deci toate formațiunile politice din Parlamentul României, am votat la unison eliminarea. Rămâne acum, colegii din Camera Deputaților, în momentul în care vor avea un raport făcut la comisiile de specialitate, să-l aprobe”, a spus Nicoleta Pauliuc, senator PNL, conform digi24.ro.