Infofinanciar > Info > Când se modifică salariul minim? Marcel Boloș spune că veniturile se vor schimba chiar anul acesta
Info

Când se modifică salariul minim? Marcel Boloș spune că veniturile se vor schimba chiar anul acesta

marcel boloș salariul minim (sursă foto: economedia.ro)
sursă foto: arhiva companiei

Se discută din ce în ce mai mult despre salariul minim european și despre implementarea acestuia în România. Recent, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit despre acest proiect și a specificat că în mediul politic deja s-au luat anumite decicii.

Astfel, nu ar trebui să existe nemulțumiri. Totodată, oficialul din Guvern a ținut să precizeze că deficitul bugetar al țării va fi reglat în această vară. „Decizia, eu știu că este de la ultima ședintă a consiliului tripartit. S-a aprobat și trebuie pusă în aplicare. Decizia este luată cu data de 1 iulie”, spune Marcel Boloș.

„În discuțiile care au avut loc la nivelului consilului național tripartit au fost prezente atât patronatele, cât și sindicatele și până la urmă trebuie să ne aliniem și cu ceea ce înseamna salariul minim la nivelul Uniunii Europene dacă vrem cu adevărat convergența nominală și aderarea la zona euro”, adaugă ministrul, citat de realitatea.net.