Infofinanciar > Lumea la zi > Salariul minim în Ungaria ajunge la 709 euro. România rămâne în urmă
Lumea la zi

Salariul minim în Ungaria ajunge la 709 euro. România rămâne în urmă

Ungaria, viza de invitat Sursă foto: Evenimentul istoric
sursa foto arhiva companiei

Ungaria a anunțat o majorare a salariului minim cu 15%, începând din luna viitoare. Salariul va ajunge la suma de 266.800 forinți (709 euro). De asemenea, absolvenții de studii superioare vor beneficia de o creștere de 10%. Salariul minim pentru această categorie va urca la 326.000 forinți, conform declarațiilor ministrului Dezvoltării Economice, Marton Nagy,

Marton Nagy a subliniat necesitatea eforturilor suplimentare pentru a menține valoarea reală a salariilor în Ungaria. Ministrul ungar a îndemnat companiile să implementeze majorări salariale în concordanță cu poziția lor financiară și poziționarea pe piață. De asemenea, oficialul ungar a menționat că guvernul va iniția discuții pentru reformarea sistemului de salarizare, având ca scop protejarea valorii reale a salariilor pe termen lung.

Guvernul are în vedere o creștere de 4% – 5% a valorii reale a salariilor în 2024, în contextul în care, conform Eurostat, 13 state membre din estul și sudul UE aveau la începutul acestui an salarii minime sub 1.000 de euro pe lună, potrivit Agerpres.

În prezent, salariul minim în România este de 466 euro pe lună.