Infofinanciar > Info > Salariu de 8.000 de euro pe lună. Cel mai bun loc de muncă din România
Info

Salariu de 8.000 de euro pe lună. Cel mai bun loc de muncă din România

Salariu de 8.000 de euro pe lună. Cel mai bun loc de muncă din România
Sursa foto: capital.ro

Într-un anumit sector, companiile oferă salarii de până la 8.000 de euro lunar, în încercarea de a atrage specialiști într-un domeniu inovativ. Există dificultăți în recrutare din cauza lipsei de specialiști în acest domeniu nou – inteligența artificială (AI).

Cererea pentru specialiști în AI este în creștere, iar salariile oferite reflectă această tendință. Deși salariile pentru specialiști în AI pot porni de la 1.000 de euro lunar. Ele pot ajunge la niveluri excepțional de ridicate, inclusiv la 7.000-8.000 de euro lunar.

Un reprezentant al unei companii din domeniul IT a subliniat că mulți dintre acești specialiști sunt interesați de dezvoltarea tehnologiilor de conducere automată în sectorul auto. Integrarea inteligenței artificiale în acest domeniu este un obiectiv major pentru piața auto.

,,Suntem cu focus pe partea de automobile. Încercăm să ducem tehnologia, AI-ul, în zona asta de conducere automată. În terorie, convertim maşinile care sunt în momentul de faţă pe piaţă din zona de termic, către zona de electric-hidrogen, până în zona de conducere automată”, a spus Dragoș Niță, reprezentantul unei firme de IT, conform antena3.ro.