Infofinanciar > Info > Salarii majorate cu 50%! Cine se umple de bani și scapă de grija zilei de mâine
Info

Salarii majorate cu 50%! Cine se umple de bani și scapă de grija zilei de mâine

bani pentru angajatii la stat
sursa foto stiri de cluj

Angajații români din agricultură se vor bucura anul acesta de majorări salariale de până la 50%. Este vorba de salariații din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură Județene și a Municipiului București, subordonate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Salariații care lucrează cu fonduri comunitare vor primi cele mai mari salarii din cadrul angajaților Ministerului Agriculturii. Astfel, potrivit prevederilor art. 17 din Legea- cadru nr. 153/2017, modificat prin O.U.G. nr. 168/2022, care precizează că „personalul prevăzut la art. 1 din Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, cu modificările și completările ulterioare, precum și personalul din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaționale, pe durata desfășurării activității în acest domeniu, beneficiază de o majorare a salariului de bază cu până la 50%”, se arată în precizările transmise Puterea de către MADR.

Cui i-au fost majorate salariile din Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii arată că, potrivit prevederilor art. I alin. (1) din O.U.G. nr. 168/2022, au fost majorate salariile și pentru alte categorii de salariați după cum urmează:

„Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăşi valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, anterior acestor creșteri de salarii, începând cu luna august 2022, potrivit prevederilor art. I din Ordonanța de urgență nr.115 din 26 august 2022, cuantumul brut al salariului de bază începând cu luna august 2022 s-a majorat cu ¼ din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2021/ anul 2022 (pentru personalul nou-încadrat, numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, personalul promovat în funcții sau grade/trepte profesionale și personalul care avansează în gradația de vechime în muncă în perioada ianuarie – iulie 2022)”, se arată în actul normativ.

Numărul posturilor ocupate în cadrul Direcțiilor pentru Agricultură Județene și a Municipiului București la data de 31 ianuarie depășea 1.084 persoane. Totodată, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, aparat propriu și Instituții subordonate, la finele lunii ianuarie erau înregistrate 12.709 persoane, informează România TV.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.