Infofinanciar > Info > S-au anunțat noi reguli! Ce sunt obligați furnizorii de telecomunicații să facă?
Info

S-au anunțat noi reguli! Ce sunt obligați furnizorii de telecomunicații să facă?

S-au anunțat noi reguli! Ce sunt obligați furnizorii de telecomunicații să facă?
sursa foto arhiva companiei

După încheierea perioadei contractuale inițiale, furnizorii de servicii de telecomunicații sunt obligați să furnizeze consumatorilor informații cu privire la cele mai atractive oferte disponibile la tarifele cele mai avantajoase.

„Astfel, utilizatorii pot verifica dacă au apărut oferte mai bune pentru serviciile deţinute şi pot solicita renegocierea contractului. Utilizatorii care aleg o altă ofertă şi încheie un nou contract sau un act adiţional la cel existent trebuie să ştie că aceasta presupune, de cele mai multe ori, începerea unei noi durate contractuale minime.

Dacă la un contract de servicii de comunicaţii electronice aflat în derulare se adaugă servicii sau echipamente suplimentare, perioada iniţială a contractului poate fi prelungită doar cu acordul utilizatorului. În acest caz, furnizorul trebuie să îl informeze pe utilizator despre serviciile contractate, tarife, durata contractului, perioada contractuală iniţială, condiţiile privind suspendarea şi reconectarea serviciilor şi condiţiile de încetare a contractului”, menţionează ANCOM, potrivit B1.