Infofinanciar > Info > S-a suspendat programul Casa Verde Fotovoltaice! Judecătorii au decis
Info

S-a suspendat programul Casa Verde Fotovoltaice! Judecătorii au decis

casa verde fotovoltaice (sursă foto: Enel)
sursă foto: Enel

Marți, 26 septembrie, s-a anunțat faptul că Programul de stat Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat. Această întrerupere se petrece pe urma unei erori semnalate de Curtea de Apel Oradea în urma unei cereri din partea unui instalator neavizat.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat din data de 26 septembrie. Hotărârea a fost luată în cadrul Curții de Apel Oradea. Judecătorii au acceptat cererea unuia dintre instalatorii nevalidați de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

„Începând de astăzi, 26 septembrie 2023, Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a Hotărârii Curţii de Apel Oradea nr. 199/2023 în dosarul 3168/111/2023 prin care se admite cererea formulată de reclamanta Dhelectric Systems SRL, în contradictoriu cu pârâta Administraţia Fondului pentru Mediu.

Prin această decizie s-a dispus suspendarea executării Deciziei de soluţionare a contestaţiei privind respingerea dosarului de validare al reclamantei Dhelectric Systems SRL ca şi instalator publicat pe site-ul AFM în data de 28 august 2023 şi suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validaţi, de alegere a acestora de către beneficiari şi de încheiere a contractelor de participare şi de finanţare până la soluţionarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului 3168/111/2023”, se arată într-un comunicat al AFM, citat de romaniatv.net.