Infofinanciar > Lumea la zi > S-a găsit vreo soluție? SUA și Israelul, întâlnire virtuală pe tema Rafah
Lumea la zi

S-a găsit vreo soluție? SUA și Israelul, întâlnire virtuală pe tema Rafah

sua israel (sursă foto: foreignpolicy.com)
Sursa foto Arhiva companiei

Înalți oficiali americani și israelieni au avut joi o întâlnire virtuală. Aceasta va viza planurile Israelului pentru orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza. În același timp, Washingtonul caută alternative la o ofensivă israeliană, au declarat oficiali americani și israelieni.

Întâlnirea a fost o continuare a unei meeting similar care a avut loc la 1 aprilie.

Președintele Joe Biden a îndemnat Israelul să nu desfășoare o ofensivă pe scară largă în Rafah. În acest fel vor fi evitate mai multe victime civile palestiniene în Gaza. Autoritățile sanitare palestiniene spun că peste 33.000 de persoane au fost ucise în urma asaltului israelian.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Israelul ia în considerare lansarea unui atac asupra unor ținte iraniene, ca răspuns la lansarea de către Iran a unui baraj de drone și rachete balistice la sfârșitul săptămânii trecute împotriva Israelului.

Washingtonul încearcă să îi descurajeze pe israelieni de la atacuri de represalii pentru a evita inflamarea unei situații deja tensionate, a declarat un al doilea oficial american, notează reuters.com.