Infofinanciar > Lumea la zi > Rușii aduc droguri pe front. „E ca în Las Vegas aici”
Lumea la zi

Rușii aduc droguri pe front. „E ca în Las Vegas aici”

Soldați ruși, sursă foto People
sursa foto arhiva personala

Consumul de droguri este o problemă răspândită printre forțele ruse implicate în conflictul din Ucraina, în special în rândul celor aflați în prima linie a frontului. Un motiv principal pentru aceasta pare a fi plictiseala, conform unui raport al presei independente ruse.

Unul dintre soldați a comparat mediul din zona de conflict cu atmosfera din Las Vegas.

Plictiseala, principalul motiv pentru consumul de droguri

Potrivit publicației independente ruse „Verstka”, cele mai folosite substanțe stupefiante în rândul soldaților ruși sunt mefedrona, amfetaminele și alfa-PVP, cunoscute sub numele de „sare”. Aceste substanțe sunt livrate direct în tranșeele din prima linie a frontului și au ca efect apariția unor simptome precum paranoia și halucinații.

Un soldat rus a făcut o comparație uluitoare atunci când a fost întrebat despre consumul de droguri pe front.  „E ca în Las Vegas aici”, subliniind astfel gradul de desensibilizare la această problemă.

„Principalul este să nu deranjezi pe nimeni. Doar să nu părăsești postul”, a spus el. Același soldat a adăugat că majoritatea se droghează „din plictiseală”.

„Războiul este atunci când aștepți constant ceva, uneori te rogi ca totul să se termine”, a spus el. „Când fumam sare în post, nu mi-a mai păsat de probleme. Plictiseala e mult mai gravă”, potrivit ProTV.