Infofinanciar > Lumea la zi > Prietenii la nevoie se cunosc. Rusia nu este de acord cu monitorizarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord
Lumea la zi

Prietenii la nevoie se cunosc. Rusia nu este de acord cu monitorizarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord

Prietenii la nevoie se cunosc. Rusia nu este de acord cu monitorizarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord
Sursa arhiva companiei

Joi, Organizația Națiunilor Unite a decis reînnoirea anuală a grupului de experți care monitorizează aplicarea sancțiunilor îndelungate împotriva Coreei de Nord din cauza programelor sale de arme nucleare și de rachete balistice. Rusia nu a fost de acord cu această decizie și a opus prin VETO monitorizarea.

Măsura monitorizării sancțiunilor împotriva Coreei de Nord vine pe fondul acuzațiilor date de SUA. Acuzațiile vin pe fondul a transferului arme către Rusia pentru a fi folosite în războiul său din Ucraina. Atât Moscova, cât și Phenian au negat acuzațiile.

Ambasadorul sud-coreean, Joonkook Hwang, a declarat despre veto-ul Rusiei că  „acest lucru este aproape comparabil cu distrugerea unei camere de supraveghere pentru a evita să fie prins în flagrant”.

13 membri ai Consiliului de Securitate al ONU au votat în favoarea reînoirii monitorizării sancțiunilor impuse Coreei de Nord. Doar China s-a abținut de la votul de joi, în timp ce Rusia a fost contra, conform Reuters.