Infofinanciar > Lumea la zi > Rusia rămâne fără soldați! Politicienii vor impozitarea suplimentară a celor care refuză înrolarea
Lumea la zi

Rusia rămâne fără soldați! Politicienii vor impozitarea suplimentară a celor care refuză înrolarea

capital.ro
sursă foto: capital.ro

Un politician rus intenționează să impună o taxă pentru bărbații care sunt eligibili pentru serviciul militar, dar refuză să meargă în Ucraina pentru a lupta. Potrivit acestuia, veniturile suplimentare ar putea contribui la soluționarea problemelor cu care se confruntă armata, cum ar fi lipsa de muniție, uniforme, drone și camere de vedere cu infraroșu.

Oleg Nilov, care este deputat al unui partid asociat cu grupul Wagner, a argumentat că această nouă sursă de finanțare este necesară, întrucât războiul din Ucraina nu pare să se încheie prea curând.

„Nu vorbesc cu bloggerii de canapea, vorbesc cu bărbații”

„Pe durata operațiunii militare să se introducă o taxă militară, câteva procente, 2-3% din impozitul pe venit al persoanelor fizice. Nu este posibil să nu avem ceva cheltuieli și pierderi. Nu vorbesc cu bloggerii de canapea, vorbesc cu bărbații. Această armată de câteva milioane, adică a bărbaților noștri care sunt responsabili pentru serviciul militar sau care au până în vârsta de 45 de ani, va rezolva o problemă foarte serioasă”, a propus Oleg Nilov, citat de Digi24.

Manipularea emoțională și propaganda pro-război pe care o emană deputatul rus nu este surprinzătoare unui oficial de la Moscova asociat cu grupul de mercenari Wagner. Aceștia sunt deseori extrem de radicali și poartă cu ei ideologii învechite și opresive.

Oleg Nilov vrea pedeapsa cu moartea pentru „trădătorii statului”

Serghei Mironov, liderul „Rusiei Juste”, partidul din care face parte Nilov, a propus recent revenirea la pedeapsa capitală pentru diferite crime, inclusiv pentru „trădarea statului”, pedeapsă practicată în era sovietică persoanelor care se opuneau regimului comunist.

Serghei Mironov a scris o scrisoare către președintele Curții Constituționale, Valeri Zorkin, în care a argumentat necesitatea ridcării moratoriului asupra pedepsei cu moartea în contextul situației geopolitice, a acțiunilor ostile ale Occidentului împotriva Rusiei, a atacurilor teroriste și a uciderea cetățenilor.

Mironov consideră că ar fi util să se aplice pedeapsa capitală pentru teroriști și complicii acestora, și a subliniat că partidul său a pledat pentru ridicarea moratoriului încă din 2015. Oleg Nilov, colegul său din partidul, a prezentat o listă de infractori pentru care ar trebui să fie aplicată pedeapsa cu moartea, inclusiv teroriști, diversioniști, spioni și trădători de stat.

Oleg Morozov, deputat din partea „Rusiei Unite”, a afirmat că este în favoarea menținerii moratoriului asupra pedepsei cu moartea. Cu toate acestea, el a indicat anterior că o eventuală revenire la pedeapsa capitală ar putea fi posibilă, dat fiind că situația s-ar fi schimbat și că societatea ar fi, cel mai probabil, în favoarea acesteia. Decizia ar depinde de voința politică.

Kremlinul nu ia în considerare revenirea la pedeapsa capitală

Se pare că Kremlinul ar putea influența această decizie, dar secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că această problemă nu a fost încă discutată în cadrul instituției, nefiind încă stabilită o poziție oficială.

În declarațiile susținătorilor ridicării moratoriului, apare din ce în ce mai des motivul că retragerea din acordurile europene ar fi o eliberare, o scăpare de constrângerile impuse de aceste acorduri. Se sugerează că atât statul, cât și societatea rusă ar fi fost nerăbdătoare să aplice pedeapsa cu moartea în ultimii ani, dar ar fi fost nevoite să se abțină din cauza obligațiilor asumate prin aceste acorduri cu țările occidentale, potrivit Euractiv.