Infofinanciar > Lumea la zi > Care va fi viitorul pentru Rusia? NATO trebuie să creeze „mai multe dificultăți strategice”
Lumea la zi

Care va fi viitorul pentru Rusia? NATO trebuie să creeze „mai multe dificultăți strategice”

Nato si Rusia Sursa foto dreamstime.com
Sursa foto dreamstime.com

Occidentul ar trebui să urmărească să creeze mai multe „dificultăți strategice” în încercarea de a domoli comportamentul Rusiei. Prima prioritate trebuie să fie „oprirea agresiunii împotriva Ucrainei”. Acesta este un domeniu în care NATO nu face suficient, conform ministrului suedez de externe, Tobias Billström.

„Trebuie să înțelegem că Rusia este un vecin care se comportă iresponsabil. Amenință lumea cu amenințări nucleare iresponsabile și cu ideea de a-și recrea fostul imperiu în detrimentul unor state suverane independente (…) Trebuie să punem capăt acestui lucru. Trebuie să creăm mai multe dificultăți strategice pentru Rusia”, a declarat Billström.

Comentariile sale vin după ce președintele francez Emmanuel Macron a insistat pentru „ambiguitate strategică” față de Rusia și a sugerat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina, ceea ce a deschis o dezbatere aprinsă în rândul europenilor, conform euractiv.com.