Infofinanciar > Lumea la zi > Toți împotriva Rusiei. Planul cehilor de achiziționare de muniție pentru Ucraina
Lumea la zi

Toți împotriva Rusiei. Planul cehilor de achiziționare de muniție pentru Ucraina

Planul cehilor de achiziționarea muniției pentru Ucraina
Sursa foto dreamstime.com

Un plan condus de Cehia pentru a cumpăra 800.000 de cartușe pentru ca Ucraina să lupte împotriva forțelor invadatoare ale Rusiei a asigurat o finanțare suficientă. Au contribuit 18 țări. Cea mai presantă nevoie a Ucrainei a devenit muniția de artilerie. Se epuizează pe măsură ce părțile folosesc focuri de tunuri grele pentru a menține poziții în mare parte statice.

Însă Uniunea Europeană nu a fost în măsură să livreze 1 milion de cartușe de muniție. Așa cum s-a angajat să facă în urmă cu un an. Ajutorul militar american, care a fost coloana vertebrală a sprijinului internațional pentru Kiev, s-a blocat. Republica Cehă a preluat conducerea eforturilor de a obține mai multă muniție din țări terțe.

Luna trecută, președintele ceh Petr Pavel a anunțat că a identificat 500.000 de cartușe de calibru 155 și 300.000 de cartușe de calibru 122, disponibile pentru livrare în Ucraina cu condiția asigurării finanțării. În timpul unei vizite în orașele regionale joi, 7 martie,  el a confirmat că livrările ar putea începe în câteva săptămâni. Pavel a menționat că întreaga sumă necesară pentru cele 800.000 de bucăți de muniție a fost strânsă, conform reuters.com.