Infofinanciar > Lumea la zi > Rusia acuză NATO. În încercarea serviciilor speciale ucrainene de a fura un avion
Lumea la zi

Rusia acuză NATO. În încercarea serviciilor speciale ucrainene de a fura un avion

avion rusesc sursa defenseromania
Sursă foto: arhivă

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a susținut că serviciile speciale ucrainene, în colaborare cu „serviciile speciale ale țărilor NATO”, au încercat să convingă un pilot să „deturneze” bombardierul. Și să îl ducă în Ucraina.

Țările NATO fără nume au fost implicate în „pregătirea și punerea în aplicare” a complotului, potrivit FSB. Care nu a furnizat nicio dovadă.

Serviciile secrete ucrainene intenționau recruteze un pilot militar rus. În schimbul unei recompense bănești și al acordării cetățeniei italiene. Și îl convingă piloteze și aterizeze cu un purtător de rachete în Ucraina, a susținut FSB.

Agenția de presă oficială rusă TASS a raportat că, în urma informațiilor culese în cadrul operațiunii. Baza aeriană ucraineană Ozernoe a fost lovită. Nu a fost furnizată nicio dată sau dovadă.

Kyiv Post a raportat că „singurul atac cunoscut la această bază. Care găzduiește Brigada 39 de aviație tactică a Ucrainei. A avut loc la 27 februarie 2022, în primele zile ale invaziei la scară largă a Rusiei”, potrivit twz.