Infofinanciar > Info > Rotativa guvernamentală va avea loc în luna mai. Declarațiile liderului UDMR
Info

Rotativa guvernamentală va avea loc în luna mai. Declarațiile liderului UDMR

Guvern sursa foto jurnalul.ro
sursa foto jurnalul.ro

Liderii partidelor PNL și PSD aflate la guvernare au decis ca de anul acesta să fie implementată o rotativă guvernamentală. Această coaliție a încheiat un acord care prevede alternarea puterii prin rotativa guvernamentală. Conform membrilor partidelor, această rotație guvernamentală va avea loc în luna mai. În cazul în care această înțelegere a coaliției de a implementat sistemul rotativei nu este pus în practică, lumea politică riscă o criză.

„Sunt convins că Partidul Național Liberal este conștient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat. Noi avem intenția și voința de a asigura României o guvernare stabilă cel puțin pe termen mediu. Și cred că, în ciuda unor probleme, fie legate de anumiți miniștri, fie de unele programe guvernamentale, pe care putem să le tranșăm în coaliție, ca și până acum, vom merge mai departe.” a declarat Paul Stănescu, secretar general PSD.

Liderul UDMR, despre rotativa guvernamentală

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că până la sfârșitul lunii mai se va schimba situația politică și va fi aplicată rotativa guvernamentală. Acesta a subliniat că în acest protocol nu se spune nimic despre UDMR, iar partidul său nu este inclus în acesta discuții. La momentul de față, coaliția nu a declarat nimic cu privire la păstrarea portofoliilor de către UDMR. „Noi nu suntem parte în această poveste, deci nu e o chestiune de a păstra sau nu a păstra portofoliile”, a spus Kelemen Hunor. Liderul UDMR a spus că acest acord este o compilație inutilă și nu a fost realizat cu ar fi trebuit, de la cap la coadă.

Membrul partidului a explicat că rotativa va avea loc până la sfărșitul lunii mai. Se va realiza un transfer între PNL și PSD în legătură cu funcția de prim-ministru și a altor funcții de conducere. Reprezentantul UDMR  afirmă că în cazul în care nu vor exista răzgândiri, rotativa va avea loc.

„În ultima săptămână din mai, în ultimile zile din mai se poate face acest transfer de la PNL la PSD a fucţiei de prim-ministru şi celelalte schimbări, binenţeles dacă cineva nu se răzgândeşte sau nu are cineva o altă idee. Din discuţiile noastre de până ieri, ca să spun aşa, eu cred că se va întâmpla până la sfârşitul lunii mai”, a spus Kelemen Hunor.

UDMR nu este inclus

Kelemen Hunor a fost întrebat dacă UDMR doreşte să îşi păstreze portofoliile şi miniştrii actuali în funcţiile pe care le ocupă. Liderul partidului a semnalat că acest lucru nu ține de ei deoarece UDMR nu face parte din acest acord. „Acest protocol nu vorbeşte nimic de UDMR, noi nu suntem parte în această poveste, deci nu e o chestiune de a păstra sau nu a păstra portofoliile, pur şi simplu pe noi acest acord nu ne priveşte. Dacă deschizi acordul, atunci deschizi de la cap până la coadă, cum se spune. E o complicaţie inutilă din punctul meu de vedere, că dacă ai deschis, e greu de închis.” a spus liderul partidului.

Preşedintele UDMR a fost întrebat dacă din punctul său de vedere coaliția va respecta acest acord. „Nu ştiu dacă se va respecta, vom vedea, nu sunt eu clarvăzător să spun că se va respecta sau nu se va respecta” a spus Kelemen Hunor, conform News.ro .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.