Info

Românii sunt în siguranță! Ministrul Agriculturii: „Nu vor fi probleme în aprovizionarea cu produse de bază”

Petre Daea. Sursă foto: realitatea.net
Sursă foto: realitatea.net

Petre Daea, într-un interviu acordat pentru Antena 3 a declarat că românii nu vor mai suferi din cauza aprovizionării cu produse de bază.

„În primul rând, prețul produselor primare s-a stabilizat. E adevărat că la lapte sunt situații mai delicate, seceta a pus la încercare fermierii români. S-a stabilizat, el a mai crescut, dar nu există elemente obiective care să descrie o creștere atât de mare la rafturi. De la fermă la supermarket începe sî intre în costul laptelui și ambalajul, eticheta, transportul și acestea influentează prețul”, a declarat ministrul.

Produsele scumpe vor fi înlăturate?

Ministrul Agriculturii a fost întrebat ce părere are despre ideea înlăturări produselor scumpe de la rafturile supermarketurilor, răspunsul acestuia fiind „nu crede că se vor retrage produsele de pe raft pentru că acestea sunt cerute de către consumatori.”

„Nu vor fi probleme în aprovizionarea de produse de bază pentru români. Piața va regla acest joc al momentului. Sunt rețele suficiente prin care se distribuie produsele și mai ales că prețurile la energie și gaze s-au stabilizat, au intrat în acel tipar al legii și din acest punct de vedere nu vad un asemenea comportament prin piață. Lumea sa fie bucuroasă și linistită, că avem în piața ceea ce ne trebuie. Cand intri în piață, fiecare cere cât dorește, gândindu-se la un profit tot mai mare. Sunt puseele aceastea care se liniștesc în momentul în care fluxul de consum începe să se desfășoare pur și simplu”, mai declară acesta.

Prețurile alimentelor

Întrebat dacă merge singur la cumpărături și dacă este frapat de prețurile unor anumite produse, ministrul a declarat: „Sigur că merg. Eu nu mă duc cu coșul la supermarket, ma duc așa pentru câte un produs, nu ma duc zilnic să fac cumpărături pentru întreaga săptămână. Nu m-a frapat niciun preț, ci aceste discuții și interpretări care nu sunt valide. Eu sunt de acord cu domnul Cojocaru, acum când se fac contractele, se fac pe piață tot felul de interpretări”.

De asemenea, acesta într-un alt interviu îndemna oamenii să „mănânce românește”.  „Eu am spus un lucru foarte clar: lăsaţi greierii să cânte. (…) Noi trebuie să consumăm ceea ce ne produce pământul, ceea ce fac oamenii aceştia folosind hrana pe care o cunoaştem şi avem un patrimoniu gastronomic extrem de important pe care nu trebuie să-l neglijăm. Vă îndemn să faceţi ca mine: să mâncaţi româneşte!”, a transmis ministrul Petre Daea, potrivit Antena 3.