Infofinanciar > Info > Românii sunt mai îngrijorați de sărăcie decât de război. 27 % se tem de costul vieții
Info

Românii sunt mai îngrijorați de sărăcie decât de război. 27 % se tem de costul vieții

Copiii românilor sunt afectați de sărăcie
Sursă foto: Profimedia.ro

Românii sunt mai îngrijorați de costul vieții și de sărăcie decât de perspectivele unui război. Mai mult, o proporție semnificativă din populație consideră că România ar trebui să se implice într-un potențial conflict NATO-Rusia și chiar ar fi dispuși să se înroleze în armată în aceste circumstanțe.

Mai multe detalii despre rezultatele sondajului arată că:

– 27% dintre români se tem de costul vieții. În timp ce doar 13% se tem de război.
– Spre deosebire de temerile legate de război. 18% dintre români se tem de sărăcie.
– Aproximativ jumătate dintre români (47%) cred că România va fi implicată într-un război NATO-Rusia.  54% sunt de părere că România ar trebui să se implice într-un astfel de conflict.
– 38% dintre bărbații români ar fi dispuși să se înroleze în armată în cazul unui război NATO-Rusia.
– Există și preocupări legate de apărare și pregătirea militarilor, deoarece 13% dintre români consideră că Armata nu este suficient de bine dotată. În timp ce 40% cred că militarii sunt bine pregătiți.
– Un procent semnificativ (30%) consideră că ar trebui investiți mai mulți bani din buget pentru apărare.

Aceste rezultate indică un nivel ridicat de preocupare pentru aspecte economice și sociale, cum ar fi costul vieții și sărăcia, în timp ce implicarea în conflicte militare este văzută mai degrabă ca o necesitate decât ca un pericol iminent. Totuși, există și o încredere moderată în capacitățile militare ale țării și un apel pentru mai multe investiții în domeniul apărării, conform realitatea.ro.