Info

Românii, drum liber spre America? Anunțul important al președintelui privind vizele

viza-sua evz.ro
sursă foto: evz.ro

În ciuda parteneriatului strategic de lungă durată pe care România îl are încheiat cu Statele Unite ale Americii, țara noastră nu îndeplinește criteriile necesare pentru ca românii să intre fără viză până la momentul actual. Președintele Klaus Iohannis, prezent recent pe teritoriu american, a venit cu explicații și cu detalii privind ce se întâmplă în momentul de față privind acest subiect.

Conform celor spuse de șeful statului, ar fi nevoie ca populația României să primească mai multe informații în acest sens de la aleșii săi: „Toată lumea se implică pentru aşa-numitul Visa Waiver, adică să se poată circula fără viză”, a declarat Klaus Iohannis.

„Deocamdată, România nu îndeplinește criteriile tehnice, însă, ca să le îndeplinească, trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că, în final, dacă toţi ne străduim, vom reuși”, a adăugat liderul de la Cotroceni.

Condițiile pentru a avea liber spre SUA

Astfel, potrivit legislației americane, cetățenii străini care doresc să aplice pentru acest program trebuie să demonstreze faptul că nu doresc să emigreze pe teritoriul Statelor Unite.

În acest sens, secţiunea 214 (b) a Legii pentru Imigrare şi Naţionalitate arată foarte clar faptul că „toţi solicitanţii de viză temporară sunt consideraţi potenţiali imigranţi până când, în momentul solicitării vizei, aceştia demonstrează ofiţerului consular că nu au intenţia să emigreze în SUA”, scrie antena3.ro.

Cu alte cuvinte, este necesar ca toți cei care aplică pentru o viză temporară în Statele Unite trebuie să dovedească că au legături puternice cu alt stat și că nu au motive solide pentru a emigra în această țară. Cetățenii străini pot face acest lucru prin documente care să ateste faptul că dețin proprietăți mobiliare sau imobiliare, au o familie sau un loc de muncă stabil. De asemenea, studiile întreprinse și alți factori sociali pot fi și ei luați în considerare în acordarea vizei.

Naționalitatea, foarte importantă pentru viză

Ceea ce trebuie adăugat este faptul că solicitanții acestor vize au posibilitatea de a prezenta documente doveditoare privind „legătura” cu țara de naționalitate. În acest proces  intră și un chestionar, iar un factor deosebit de important îl reprezintă sinceritatea cu care oamenii răspund întrebărilor.

În cazul în care o persoană primește un răspuns negativ din partea Ambasadei Americane, aceasta mai poate aplica pentru viza temporară doar o singură dată. Bineînțeles, asta doar dacă situația lor s-a schimbat spre bine și vor putea dovedi astfel foarte clar că nu intenționează să emigreze în SUA.