Info

Românii au umor! O companie românească a trollat Apple chiar în campusul din Cupertino la lansarea noilor Iphone!

Flip.ro Apple sursa foto hotnews.ro
Flip.ro Apple sursa foto hotnews.ro

Compania  românească Flip.ro, care cumpără, recondiționează și vinde telefoane ca noi  s-a folosit de lansarea noului model de iPhone pentru a-și face campanie și pentru a atrage atenția asupra efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător.

Flip.ro a raportat în prima jumătate a anului 2022 un număr de trei ori mai mare a cifrei de afaceri decât în aceeași perioadă din 2021. Peste 100.000 de persoane au cumpărat și vândut telefoane mobile pe Flip.ro până în prezent. În plus, cel mai popular brand de pe site este Apple.

Lansarea Apple-Relansarea Flip.ro

Cu titluri precum „Sărbătorim deja relansarea”, „Aceasta nu este o lansare. Este o relansare pentru modelele vechi” și „Modelul este doar un număr”, un camion cu ecrane LED a circulat în jurul campusului Apple din Cupertino în timpul prezentării noului model de iPhone,  pentru a-i încuraja pe utilizatori să fie mai atenți cu mediul înconjurător și să achiziționeze telefoane recondiționate în stare excelentă aflate deja pe piață, deoarece aceasta este o soluție sustenabilă.

Reclame identice au apărut pe ecranele din Times Square din New York, tot pe 7 septembrie. În mijlocul orașului american, afirmații precum „Sărbătorim relansarea modelelor anterioare la un preț mai bun” au atras atenția curioșilor.

Fondatorii Flip.ro, George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia, au declarat că:  „Susținem economia circulară, așa că, pentru noi, lansarea noului iPhone a fost momentul perfect să îndemnăm utilizatorii la cumpărături smart, având în vedere că alegerea unui smartphone reconditionat este mai sustenabilă atât pentru portofelele lor, cât și pentru planetă”, confrom start-up.ro. 

Prețul pentru noile telefoane lansate de Apple, iPhone 14 și iPhone 14 plus sunt cuprinse între 799-899 dolari.  Prețul pentru iPhone 14 Pro este de 999 dolari, iar iPhone 14 Pro Max, de 1.099 dolari. Dispozitivele vin cu noi design-uri în ceea ce privește ecranul, camera foto și mărimea telefonului. Mai mult, iPhone va avea în premieră conexiune la sateliții de comunicații chiar și atunci când nu este semnal în zonă. Această măsură vine în ajutorul utilizatorilor, dacă aceștia se află în situații de urgență. De asemnea, încă o caracteristică similară este funcția de „Crash Detection” care ajută telefonul să detecteze dacă utilizatorul a fost implicat într-un accident auto. În acest caz, telefonul va contacta automat serviciile de poliție și ambulanță.