Infofinanciar > Info > O Românie verde. Planul de decarbonizare până în 2026
Info

O Românie verde. Planul de decarbonizare până în 2026

energie verde romania misiuneacasa.ro
Sursa foto Arhiva companiei

România a intra în rândul țărilor ce și-au asumat un plan ambițios de decarbonizare. Se dorește ca până în anul 2026, energie produsă din cărbuni în România să fie de 0,3%. În prezent, acesta este de 14%.

Ministrul Energie, Sebastian Burduja, a spus că din această perspectivă, România va fi un stat carbon free.

O Românie verde

De asemenea, acesta a spus că o economie ce ese bazată pe energie verde vine la pachet cu multe oportunități. Ministrul a transmis, conform agerpres.ro, faptul că banii pentru investiții trebuie să ajungă în România cât mai curând.

„Vă dau câteva exemple. PNRR, avem Investiţia 1 în regenerabile, eolian solar, 740 de aplicaţii primite, evaluate integral de colegii din Ministerul Energiei. Este o muncă titanică – şi ceea ce am reuşit să facem în aceste trei luni de mandat este să accelerăm acest proces şi sper că se vede. Cel puţin se vede că am început să semnăm contracte şi colegii mei au o ţintă zilnică – şi monitorizez personal cum evoluează stadiul evaluării, stadiul contestaţiilor, stadiul tuturor etapelor procedurale. Sunt proiecte foarte mari. Săptămâna trecută am semnat pentru un proiect de 800 de milioane de lei în judeţul Giurgiu şi altele – şi sub un megawatt şi peste un megawatt”,a declarat Sebastian Burduja.