Infofinanciar > Info > România va avea o armată nouă și modernă! Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, vrea și mai mulți bani pentru înarmare
Info

România va avea o armată nouă și modernă! Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, vrea și mai mulți bani pentru înarmare

Ministrul Angel Tîlvăr și ambasadorul Ucrainei în România
Credit imagine: Facebook Angel Tilvar

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a transmis o declarație în care amintește atât de sărbătoarea creștină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, dar și de Zilele Forțelor Terestre Române. El a folosit ziua sfântului care patronează Forțele Terestre pentru a vorbi despre viitorul armatei, dar și despre „perioada fasta” și tehnologizarea prin care trec forțele armate în momentul de față.

În ultimii ani, cel puțin 2% din PIB a fost alocat Ministerului Apărării Naționale. Angel Tîlvăr speră la o creștere a ponderii până la 2,5%, pentru ca schimbările începute să fie accelerate.

„Transmit cu mare bucurie, cu deosebit respect şi admiraţie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre Române, marcată, prin tradiţie, în ziua în care creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul Forţelor Terestre, felicitările mele tuturor celor care şi-au servit sau îşi servesc, în prezent, Patria în rândul acestei importante categorii de forţe a Armatei României”, a declarat ministrul, în ajunul praznicului Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Elogiul armatei vechi și planurile pentru o armată nouă

Mesajul lui Angel Tîlvăr s-a adresat de asemenea „către eroii neamului nostru, căzuţi la datorie în toate războaiele purtate de Armata României, cei mai mulţi dintre ei fiind din rândul Forţelor Terestre. Le vom păstra vie amintirea şi le vom cinsti veşnic faptele de vitejie”. Deși a făcut referire la soldații care au luptat în trecut, înaltul oficial și-a orientat discursul și spre viitorul armatei.

Ministrul a vorbit despre importanța alocărilor bugetare către Ministerul Apărării Naționale. Aceste alocări au fost în creștere în ultimii ani, iar depășirea pragului de 2,5% din PIB pentru forțele armate „va permite accelerarea acestor eforturi de modernizare, în acord cu nivelul în creştere al provocărilor de securitate din regiunea noastră”, a declarat Angel Tîlvăr, fiind citat de news.ro.

Angel Tîlvăr s-a adresat și forțelor armate actuale

În aceeași declarație, Angel Tîlvăr a elogiat soldații români, care au luptat pe mai multe fronturi internaționale, acolo unde a fost nevoie de asistența lor. „Desăvârşiţi ca profesionişti în misiuni internaţionale executate, în ultimele trei decenii, în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak, Afganistan şi pe continentul african, precum şi în alte misiuni sau exerciţii multinaţionale de amploare desfăşurate peste hotare sau acasă, alături de forţele celor mai avansate armate ale lumii, dumneavoastră, militarii Forţelor Terestre Române, aţi demonstrat zi de zi, prin rezultatele impecabile ale muncii depuse, că sunteţi cea mai de preţ resursă a acestei categorii de forţe şi că meritaţi renumele de militari de elită”, a spus ministrul, având o atitudine laudativă față de modul în care s-au dezvoltat Forțele Armate Române în perioada de după Revoluție.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.