Infofinanciar > Info > România TV nu difuzează informații putiniste! Democrația și schimbul de idei sunt fundamentale
Info

România TV nu difuzează informații putiniste! Democrația și schimbul de idei sunt fundamentale

sursă foto: zugo.md
Foto: romaniatv.ro

În data de 28 februarie producătorii emisiunii ”Punctul culminant” realizată de postul de televiziune România TV au avut-o ca invitată pe Marina Tauber, liderul protestatarilor de la Chișinău. Aceasta a avut ocazia să-și exprime punctul de vedere în fața a milioane de români la o oră de maximă audiență.

Cu toate că realizatorul, moderatorul și invitații din platou nu au împărtășit aceeași opinie cu Tauber, reprezentanții postului de televiziune consideră că sunt datori cu niște scuze în fața publicului.

Postul de televiziune precizează ferm că România TV nu este și nu va fi un instrument de propagandă al Moscovei cum nu poate fi considerat un mobil de denigrare a valorilor democratice.

Producătorii emisiunii Punctul culminant își cer scuze în fața publicului

Producătorii emisiunii precizează cu subiect și predicat că pe viitor se vor aplica criterii mult mai drastice în privința selecției invitaților și a toleranței moderatorilor în fața invitaților precum și a ideilor acestora. Din comunicatul emis de postul de televiziune reiese faptul că România TV împreună cu angajații trustului  prin politica editorială pe care o aplică nu se erijează în adversari ai valorilor europene și euroatlantice.

”România Tv este și va fi prin toți jurnaliștii săi și prin politica editorială promovată puternic atașată valorilor europene și euroatlantice. Exprimând încă o dată regretul pentru această întâmplare, asigurăm toate entitățile interesate că astfel de situații nu se vor repeta”, potrivit romaniatv.net.

Marina Tauber a fost anchetată în dosarul furtului miliardului de euro

În momentul de față, Tauber, este un personaj controversat în Republica Moldova. Ocupă funcția de vicepreședinte și deputat al Partidului Șor, totodată a fost implicată în dosarul care privește furtul miliardului de euro din băncile statului vecin.

Deputata moldoveană consideră că Republica Moldova nu ar trebui să facă parte din organizația Atlanticului de Nord, ba mai mult, Marina Tauber estede părere că Republica Moldova ar trebui să aibă relații stabile și de prietenie cu toate statele vecine.

”Eu și partidul vedem țara noastră doar independentă, suverană, neimplicată în NATO sau alte alianțe care pot să ne aducă război. Poziția noastră e că în țara noastră trebuie promovată politica pro-Moldova și trebuie să avem relații foarte bune cu toate țările vecine.

Eu vreau să accentuez că orice astfel de opțiune trebuie expusă la un referendum. Noi suntem departe de geopolitică. Nu promovăm careva alianțe, țara noastră poate fi independentă inclusiv economic”. În accepțiunea Marinei Tauber, liderul celei mai puternice națiuni, Joe Biden, nu reprezintă nimic. Singurul conducător autentic, crede Tauber, este Ilan Șor care, s-a autoexilat în Israel din cauza unor probleme cu justiția din Republica Moldova.

”Eu deja am stat în penitenciar în țara noastră. Am făcut pușcărie pentru nimic. La Joe Biden și toți liderii din lume, pentru mine există doar un lider, Ilan Șor. E persoana care ne conduce într-o direcție corectă. Din păcate el nu poate fi în Republica Moldova”, a declarat politicianul moldovean în direct la emisiunea ”Punctul culminant”, de la România Tv.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.