Infofinanciar > Info > România, teritoriu tentant pentru gigantul Apple! Ce decizie s-a luat în urma întâlnirii cu autoritățile
Info

România, teritoriu tentant pentru gigantul Apple! Ce decizie s-a luat în urma întâlnirii cu autoritățile

sursa idevice.ro
sursa idevice.ro

Autoritățile române au avut astăzi ocazia unei discuții cu reprezentanții imensei companii Apple, abordând începerea unui proiect care prevede construirea unui Centru de cercetare-dezvoltare, după modelul celor deja existente în multele țări de pe întreg globul.

Apple de 46 de ani, de când există ca și companie a raportat al treilea cel mai bun trimestru din istorie în ceea ce privește vânzările. Perioada ianuarie-martie 2022 a avut o creștere cu 9% la 97,3 miliarde de dolari, mult peste așteptările analiștilor, care le vedeau 94 de miliarde de dolari, conform Profit.ro. 

În anul 2018 compania a atins capitalizarea de 1 trilion de dolari

România se pare ca este destul de importantă, întrucât, în același an si-a înființat în România o firmă, Apple Sales care are ca asociați Apple Distribution International și Apple Sales Ireland ambele cu sediul în Irlanda. La nivel global această firmă distribuie produse Apple

Peter Roland Denwood este administratorul firmei din România, Director Corporate Law – International al companiei americane.

Conform codului CAEN, fima din România este autorizată să deruleze „activități de consultanță pentru afaceri și management”, relevă date prezentate astăzi în Monitorul Oficial, conform Profit.ro. 

Apple are cu siguranță și rivali pe piața locală, la fel ca în alte locuri din lume, aceștia pot fi Samsung și Huawei. Care au operațiuni locale extinse și supraveghează îndeaproape activitatea retailerilor români. Va fi interesant de observat dacă gestul americanilor va afecta în vreun fel activitatea magazinelor actuale Apple deschise în țara noastră sau va fi vorba de o preluarea a controlului. Se poate pune problema și despre deschiderea unui nou magazin flagship Apple în capitală sau în alt oraș cunoscut din țară.

Compania Apple își păstreză de câteva decenii cea mai mare parte a banilor în Irlanda datorită unor beneficii semnificative legate de rata taxelor, comparativ cu valorile practicate în SUA

Pe lângă piața în care sunt lideri, mai nou cei de la Apple vor să intre inclusiv pe sectorul auto, iar în anul 2025 deja să devină concurență directă a lui Elon Musk, fondatorul Tesla.