Infofinanciar > Info > România are nevoie de stabilitate politică! Secretele din spatele alianței PSD-PNL
Info

România are nevoie de stabilitate politică! Secretele din spatele alianței PSD-PNL

PSD PNL Ciolacu Ciucă (sursă foto: Euractiv)
sursa foto arhiva

Anul 2024 este unul extrem de important pentru politica din România. Cetățenii au responsabilitatea de a se prezenta la alegeri. În scopul de a vota persoanele care se vor afla la conducerea țării. În acest sens, oamenii politici au parte de o perioadă de foc. Aceștia își structurează campaniile și strategiile pentru acest an.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat care este scopul din spatele alianței electorale PNL-PSD, la nivelul alegerilor din acest an. Potrivit oficialului, România are nevoie de stabilitate politică. Așadar, strategia celor două partide este de a bloca ascensiunea influențelor extremiste.

România are nevoie de stabilitate politică

Marcel Ciolacu a specificat că România are nevoie de stabilitate din punct de vedere politic. Astfel, scopul alianței PNL-PSD este de a bloca ascensiunea partidelor extremiste. Lucru care este relevant mai ales în cazul alegerilor europarlamentare.

„Ne trebuie stabilitate politică. Nu putem construi fără stabilitate politică. (…) În acest moment avem o coaliţie de guvernare. Am făcut o alianţă electorală în ceea ce priveşte Europa, împotriva partidelor populiste şi extremiste care vin şi mint românii, care vin şi nu prezintă nicio alternativă. Gândiţi-vă că România nu ar fi, de mâine, în UE! Noi trebuie să explicăm aceste lucruri românilor, să înţeleagă adevăratul pericol” a spus Marcel Ciolacu.

România trece prin momente dificile

Oficialul a precizat că această alianța nu are scopul de a aduce la președinția României liderii celor două partide. Iar românii trebuie să înțeleagă că țara noastră trece prin momente dificile.

„Nu am făcut această alianţă electorală să ajungă Marcel Ciolacu preşedinte. Cu atât puţin nu am făcut-o ca să ajungă Nicolae Ciucă. Am făcut această alianţă electorală pentru stabilitate politică. Sunt convins că românii vor înţelege momentul dificil prin care trecem cu toţii”, a explicat premierul.

Depășirea liniei roșii

Premierul a abordat și subiectul relației dintre PSD și PNL, având în vedere atacurile politice care au loc între cele două formațiuni. Astfel, oficialul a precizat că este important ca linia roșie să nu fie depășită. Mai exact, trebuie să se pună accent pe respect și evitarea jignirilor. Totuși, premierul a explicat că este important ca în politica românească adevărul să fie spus.

„Avem un aliat şi avem o alianţă în ceea ce priveşte guvernarea, împreună cu PNL. Nu am să încurajez niciodată depăşirea liniei roşii în ceea ce priveşte să ne aducem jigniri, dar ce am să încurajez întotdeauna este să spunem adevărul. Adevărul trebuie spus întotdeauna. Dacă vom continua după 30 de ani să pitim adevărul sub preş, nu vom înainta niciodată” a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a specificat că PSD a avut un rol important în România la nivel politic. „În istoria de după 1989, întotdeauna, fără excepţie, când a fost greu României a trebuit să vină PSD şi să facă ordine. Ăsta este un adevăr şi trebuie spus”, susţine liderul social-democrat” a precizat oficialul, conform Digi24 .